Ciri-ciri aluminium-zink

- Dec 09, 2018-

Keluli tergalvani yang diandalkan mempunyai ciri-ciri yang sangat baik: rintangan kakisan yang kuat, iaitu 3 kali lembaran galvanis tulen; permukaannya mempunyai bunga zink yang cantik, yang boleh digunakan sebagai papan luaran bangunan.

Rintangan kakisan: Rintangan kakisan "coil keluli bersalut aluminium" terutamanya disebabkan oleh fungsi perlindungan aluminium dan aluminium. Apabila zink dipakai, aluminium membentuk lapisan alumina padat yang menghalang bahan yang tahan kakisan daripada menghancurkan pedalaman.

Rintangan haba: plat keluli aloi aluminium-zin mempunyai rintangan haba yang baik dan boleh menahan suhu tinggi lebih daripada 300 darjah Celcius. Ia sama dengan rintangan pengoksidaan suhu tinggi lembaran keluli bersalut aluminium dan sering digunakan.

Tiub cerobong, ketuhar, pencahayaan dan warna pendarfluor.

Reflectivity Haba: Kadar haba yang mencerminkan kepingan keluli tergalvani sangat tinggi, dua kali ganda kepingan keluli tergalvani, yang sering digunakan sebagai bahan penebat.

Ekonomi: Oleh kerana ketumpatan 55% AL-Zn adalah lebih kecil daripada ketumpatan Zn, lembaran keluli bersalut aluminium-zink adalah 3% atau lebih besar daripada keluasan lembaran keluli tergalvani apabila beratnya sama dengan ketebalan lapisan berlapis emas.