Butiran Permohonan Papan Bersalut Warna

- Mar 06, 2020-

Apakah butiran permohonan papan bersalut warna? Mari kita lihat dengan lebih dekat pengeluar papan bersalut warna.

1. Terdapat beberapa perbezaan dalam rintangan, kemuluran dan rintangan kakisan topcoats yang berbeza. Resin epoksi mempunyai ikatan yang sangat baik dengan plat keluli asas dan rintangan kakisan yang tinggi, tetapi kemuluran tidak setanding dengan topcoat lain. Poliester mempunyai ikatan yang baik dengan keluli asas dan kemuluran yang sangat baik, tetapi rintangan kakisannya tidak sebaik resin epoksi. Bahan poliuretana adalah kemasan komprehensif dan baik. Topcoat biasanya dipilih oleh pembekal berdasarkan proses pengeluaran, tujuan utama, penggunaan kakisan alam semula jadi, dan persatuan dengan cat.

color coated board

2. Rintangan kakisan umumnya meningkat dengan peningkatan ketebalan salutan. Apabila membuat pesanan, ketebalan salutan perlu ditakrifkan dengan jelas mengikut faktor-faktor seperti kakisan, hayat perkhidmatan, dan prestasi persekitaran semula jadi.

3. Jenis cat yang berbeza mempunyai perbezaan dari segi kekuatan, kelenturan, lekatan, dan prestasi. Poliester adalah salutan seni bina yang tinggi pada tahap ini, dengan prestasi purata, kekuatan yang baik dan kemuluran, dan harga sederhana. Bahan poliester bahan diubahsuai silikon mempunyai prestasi tinggi penggunaan, gloss, dan warna rintangan haus, tetapi kemulurannya berkurang sedikit, dan poliester tinggi penuaan adalah kos efektif. Polyvinylidene fluoride mempunyai prestasi cemerlang dan kemuluran yang baik, tetapi kekuatan rendah, nada warna rendah, dan harga yang tinggi. Kunci cat cat berwarna Shandong adalah penggunaan utama, kakisan alam semula jadi, hayat perkhidmatan, prestasi penggunaan, kaedah pengeluaran dan pemprosesan, dan bahaya tahap ubah bentuk.