Penerangan ringkas Coil Aluminium-zinc Hot-dip

- Sep 23, 2019-

Jumlah penyaduran zink Penerangan Ringkas Coil Aluminium-zink Hot-dip


Hot-dip Aluminum-zinc Coil


Nilai piawai jumlah galvanizing: Jumlah galvanizing adalah kaedah berkesan yang biasa digunakan untuk menunjukkan ketebalan lapisan zink lembaran tergalvani. Unit galvanizing ialah g / m2. Peraturan-peraturan bagi galvanizing lembaran keluli tergalvani oleh piawaian Jepun, Amerika dan Jerman ditunjukkan dalam Jadual 6-7-4. ".


Kelakuan Mekanikal Aluminium-zinc Coil Panas-dip


Hot-dip Aluminum-zinc Coil


(1) petunjuk prestasi: Secara umum, hanya lembaran galvanis untuk struktur, tegangan dan lukisan dalam mempunyai sifat tegangan. Antaranya, lembaran galvanis dikehendaki mempunyai titik hasil, kekuatan tegangan dan pemanjangan, dan pemanjangan diperlukan hanya untuk pemanjangan. Kaedah ujian: sama seperti kaedah uji plat keluli tipikal umum.

(2) Ujian lenturan: Ujian lenturan adalah item utama untuk mengukur prestasi helaian. Walau bagaimanapun, keperluan pelbagai piawaian untuk pelbagai lembaran tergalvani tidak konsisten. Standard Amerika Syarikat tidak memerlukan ujian lenturan dan tegangan kecuali untuk struktur struktur. Di Jepun, kecuali gred struktur, membina lembaran beralun dan lembaran beralun umum, ujian lenturan diperlukan. Keperluan: Secara amnya, selepas lembaran tergalvani dibengkokkan 180, permukaan luar tidak boleh terlepas dari lapisan zink, dan asas plat tidak mempunyai retak dan patah tulang; sudut lenturan ialah 180, nisbah jarak dalaman kepada ketebalan sampel ujian (3) ujian tegangan: Petunjuk prestasi: Secara umumnya, hanya lembaran galvanis untuk struktur, tegangan dan lukisan dalam mempunyai ciri-ciri tegangan. Antaranya, lembaran galvanis dikehendaki mempunyai titik hasil, kekuatan tegangan dan pemanjangan, dan pemanjangan diperlukan hanya untuk pemanjangan. Kaedah ujian: Sama seperti kaedah ujian lembaran keluli umum. (4) Ujian lenturan: Ujian lenturan adalah item utama untuk mengukur prestasi helaian. Walau bagaimanapun, keperluan pelbagai piawaian untuk pelbagai lembaran tergalvani tidak konsisten. Standard Amerika Syarikat tidak memerlukan ujian lenturan dan tegangan kecuali untuk struktur struktur. Di Jepun, kecuali gred struktur, membina lembaran beralun dan lembaran beralun umum, ujian lenturan diperlukan. Keperluan: Secara amnya, selepas lembaran tergalvani dibengkokkan 180, permukaan luar tidak akan mempunyai lapisan zink yang terpisah, dan pangkalan plat tidak mempunyai retakan dan pecah.

Status pembangunan gegelung aluminium-zink Panas-dip


Hot-dip Aluminum-zinc Coil


1. Gambaran keseluruhan pasaran lembaran galvanized domestik dan status pengeluaran dan penggunaan Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, jumlah pengeluaran lembaran tergalvani di China telah meningkat tahun demi tahun, dan jumlah import juga meningkat tahun demi tahun, dan kadar pertumbuhannya lebih tinggi daripada peningkatan jumlah pengeluaran; selepas menolak statistik pengeluaran yang berulang, galvanizing Penggunaan papan adalah kira-kira 5.27 juta tan. Selepas tahun 1999, jumlah import lembaran tergalvani melebihi pengeluaran buat kali pertama, kadar kecekapan produk domestik adalah kurang daripada 50%, dan terdapat trend menurun tahun demi tahun. (1) Status Pengeluaran dan Penggunaan Aluminium-zinc Coil Hot-dip Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, peningkatan dalam pengeluaran lembaran tergalvani domestik adalah disebabkan oleh peningkatan pengeluaran lembaran tergalvani panas. Dari tahun 1998 hingga 2002, pengeluaran Aluminium-zinc Coil Hot-dip adalah Peningkatan 970,000 tan kepada 2.2 juta tan; dan kenaikan import meningkat daripada 370,000 tan pada tahun 1998 kepada 1.56 juta tan pada tahun 2002; penggunaan jelas meningkat daripada 1.32 juta tan kepada 3.67 juta tan. Pada tahun 2002, kadar kecekapan domestik lembaran tergalvani panas kira-kira 60%. Pengeluaran domestik dan jumlah import lembaran galvanis panas meningkat daripada tahun sebelumnya, terutamanya peningkatan jumlah import, terutamanya disebabkan oleh bekalan. Permintaan untuk lembaran galvanis panas mengukur nipis untuk pengeluaran lembaran bersalut warna telah meningkat, mengakibatkan penurunan dalam kadar kecekapan produk domestik. (2) Status pengeluaran dan penggunaan gegelung zink yang dielektrik Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan perkembangan pesat pasaran kereta keluarga, populariti asas perkakas rumah dan komputer peribadi, eksport produk elektronik yang besar, dan pembangunan pintu keselamatan pasaran, permintaan untuk lembaran electrogalvanized telah meningkat. cepat. Pada masa ini, skala pengeluaran lembaran electro-galvanis China tidak dapat memenuhi keperluan pasaran domestik dari segi kuantiti, kepelbagaian dan kualiti. Dari tahun 1998 hingga 2002, pengeluaran lembaran electro-galvanized domestik meningkat dengan perlahan, daripada 170,000 tan kepada 400,000 tan; manakala jumlah import meningkat dengan pesat, dari 730,000 tan kepada 1.78 juta tan; penggunaan jelas meningkat sebanyak 870,000 tan. Kepada 2.16 juta tan. Kadar kecekapan produk domestik adalah kurang daripada 20%. 2. Analisa Impor Aluminium-zink Hot-dip Peningkatan penggunaan domestik Hot-dip Aluminium-zink Penggunaan gegelung terutamanya didorong oleh import. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, jumlah import lembaran tergalvani telah meningkat tahun demi tahun. Varieti yang diimport adalah terutamanya helaian elektrogalida, tetapi nisbah gegelung elektro-galvanis yang diimport telah menurun tahun demi tahun. Setakat ini, bahagian import Coil Aluminium-zink Hot-dip meningkat tahun demi tahun.