Punca Masalah Kualiti pada Gulungan Bersalut Warna

- Jun 12, 2020-

Gulungan bersalut warna umumnya difahami dengan baik. Produk mereka mempunyai prestasi yang unggul. Sekarang mereka semakin banyak digunakan. Trend pembangunan masa depan agak memberangsangkan. Hari ini, mari kita bincangkan mengenai gulungan bersalut warna dan terangkan apakah masalah kualiti dan penyebab produknya.

color coated roll

Lekukan lenturan gulungan bersalut warna yang buruk (T-bend): Apabila kepingan keluli tahan karat dibengkokkan 180 darjah, lapisan pada bahagian yang diproses retak dan terkelupas. Sebab: Pra-proses terlalu banyak. Ketebalan lapisan terlalu tebal. Bakar berlebihan. Pengilang cat bawah berbeza dengan pengeluar cat atas, atau bahan nipis tidak dikendalikan dengan betul.

Piawaian kekerasan gulungan lapisan warna tidak baik (kekerasan pensil): gunakan pensil lukisan untuk melukis garis pada lapisan permukaan lapisan, dan setelah dilap, calar dibiarkan pada lapisan permukaan. Sebab: Suhu tungku rendah, dan lapisannya tidak dapat disembuhkan. Keadaan pemanasan tidak sesuai. Ketebalan lapisan lebih tebal daripada yang ditentukan.