Pembersihan Semasa Pengeluaran Coil Steel Coated Warna

- Jan 16, 2020-

Coil keluli bersalut warna mesti mempunyai keseluruhan proses pembersihan semasa pemprosesan. Kunci untuk membersihkan dan degreasing adalah dengan menggunakan pembersih kimia organik untuk lebur, kaki sabun, emulsi, kelembapan dan peralatan mekanikal untuk menghapuskan noda minyak dan zarah residu pada permukaan plat keluli asas. . Pengeluar coil keluli bersalut warna membincangkan dengan anda bagaimana untuk membersihkan proses warna coil keluli bersalut?

Cecair pembersihan kimia organik yang digunakan dalam barisan pengeluaran pada tahap ini termasuk penyelesaian surfaktan dan ferric klorida, yang merupakan penyelesaian berair alkali. Kemudian kesan pembersihan sebenarnya berkaitan dengan nilai tumpuan, suhu dan pembersihan penyelesaian pembersihan. Dalam keseluruhan proses pembersihan, kita mesti memahami nilai tumpuan, suhu dan masa pembersihan. Sekiranya kepekatan larutan pembersihan terlalu rendah, lapisan permukaan plat tidak akan dibersihkan dengan betul, yang akan menyebabkan kerosakan pada lapisan permukaan gegelung keluli bersalut warna dan membahayakan kualiti gegelung keluli bersalut warna. Nilai kepekatan terlalu tinggi. Di samping itu, ia akan menyebabkan hakisan yang agak serius pada permukaan gegelung keluli bersalut warna, dan membahayakan kesan salutan sebenar.

color coated steel coil

Pembersih kimia organik biasanya datang dengan surfaktan, dan suhu terbaik untuk surfaktan untuk menggunakan sepenuhnya kecekapan mereka berbeza-beza. Jika suhu terlalu rendah, noda minyak tidak boleh dihapuskan sepenuhnya, dan di samping itu, banyak plastik berbuih membahayakan kesan sebenar pembersihan. Jika suhu terlalu tinggi, surfaktan berkurang, dan keupayaan cecair pembersihan untuk menghilangkan noda minyak akan dikurangkan.

Adakah kandungan di atas membolehkan anda memahami masalah ini? Untuk sejumlah besar peningkatan, sila perhatikan laman web kami. Jika anda mempunyai sebarang keperluan, sila hubungi kami.