Jalur bergalvani sejuk dilancarkan

- Apr 25, 2019-

Strip sempit yang diperbuat sejuk diperbuat daripada keluli sempit keluli panas, dan keluli jalur sempit yang mempunyai ketebalan tidak lebih daripada 4 mm dan lebar tidak lebih daripada 600 mm dihasilkan oleh kaedah rolling sejuk.


Proses tradisional pengeluaran jalur bergulung sejuk terdiri daripada beberapa langkah pengambilan, pemangkasan, penyepuhlindapan, pemotongan, pelindapkejutan dan pembungkusan produk siap. Dalam industri jalur keluli sempit sejuk semasa, tahap peralatan dalam setiap proses adalah tidak sekata, dan terdapat kelebihan dan kekurangan, tetapi secara umum, tahap peralatan pengeluaran keluli jalur lebar agak berbeza. Walau bagaimanapun, ciri-ciri pengeluaran keluli jalur sempit sejuk menentukan bahawa tahap peralatan tidak perlu setinggi peralatan pengeluaran keluli jalur lebar. Cara memastikan tahap peralatan pengeluaran keluli jalur sempit sejuk mempunyai ciri-ciri tertentu berbanding dengan perlindungan dan kualiti alam sekitar hari ini.


2.1 Pengilangan peralatan pengeluaran pengeluaran Di masa lalu, kaedah pengisaran asid sulfurik jenis kotak digunakan secara meluas dalam pengeluaran keluli jalur sempit yang berkualiti tinggi. Selepas beberapa tahun pembangunan, garisan pemisahan yang berterusan telah digunakan secara meluas dalam pelbagai loji pengeluaran jalur keluli sempit yang sejuk, tetapi tahap peralatannya biasanya mundur, dan barisan pengeluaran semasa perlu menyelesaikan masalah berikut.


(1) Rawatan kabus asid dan asid sisa. Kesan asid tidak hanya meningkatkan penggunaan asid, menghancurkan tumbuhan dan peralatan, tetapi juga menghancurkan permukaan jalur keluli yang tidak diangkut tepat pada waktunya, dan meletakkan banyak tekanan pada alam sekitar.


(2) Peranti pemanasan jeruk. Kebanyakan pengeluar menganggap kos pelaburan untuk menggunakan stim sebagai sumber haba untuk secara langsung atau tidak langsung memanaskan penyelesaian asid, kekurangan sistem kawalan suhu asid, menjejaskan kestabilan kualiti pengambilan dan keupayaan pengeluaran dan tenaga sisa. Adalah disyorkan untuk menggunakan peralatan kawalan suhu penjerukan.


(3) Kelajuan penjerukan. Dalam garis penjerukan, laju boleh diselaraskan. Apabila jeruk dilanjutkan, keasidan menurun, ion feros bertambah, dan masa pengambilan harus berpanjangan. Untuk mengelakkan berlakunya asid atau asid di permukaan jalur keluli, asid sisa. Adalah disyorkan untuk menggunakan teknologi penukaran kekerapan dalam barisan pengeluaran untuk membuat kelajuan pengambilan berterusan berubah menjadi kelajuan laras.


Untuk pembangunan masa depan, selepas barisan pengeluaran tropika yang panas, kerjasama modal multi-parti perlu diguna pakai untuk membina garis menara berterusan berteknologi berteknologi maju dengan tahap jalur lebar yang sama, dan cecair asid sisa perlu dikurangkan dengan hidroklorik teknologi penjanaan asid untuk menggantikan peralatan semasa. Tahap pada umumnya mundur, dengan pelbagai titik, pelbagai pencemaran, dan garis jejari berterusan yang berpusat. Kilang jalur sejuk yang digulung terus menggunakan keluli tahan karat jalur acar jeruk selepas jeruk, sekali gus menyelesaikan kesan alam sekitar kilang jalur sejuk yang digulung, mengurangkan kos pengeluaran dan menjadikan persekitaran pengeluaran benar-benar bersih.