Kawalan Ketepatan Warna Lembaran Bersalut

- Oct 24, 2019-

Bagaimana untuk mengawal ketepatan semasa pemprosesan Lembaran Bersalut Warna?

Seperti yang diketahui oleh semua orang dalam Lembaran Bersalut Warna, venir aluminium bagi keseluruhan Projek Lembaran Warna bersalut tidak dikeluarkan secara langsung dalam satu pengeluaran mengikut lukisan, dan terus diserahkan kepada pihak pembinaan. Sebaliknya, selepas pengeluaran barang-barang selesai, pekerja-pekerja binaan dipasang dan kemudian pengeluaran dan pemprosesan seterusnya akan dilaksanakan. Ini memerlukan bahawa kesilapan produk pengeluar pemprosesan Lembaran Warna tidak seharusnya terlalu besar, dan kesilapan awal yang kecil akan menjadikan masalah data wajah pemprosesan Warna Bersalut Lembaran kemudiannya, dan produk mudah untuk menghadapi masalah kegagalan pemasangan. Yang disebut "hilang seribu batu, seribu batu."

color coated sheet

Dalam hal ini, keseluruhan industri pemprosesan lapisan bersalut warna benar-benar mempunyai cadangan nasional yang berkaitan. Dalam piawaian ini, parameter yang sepadan sangat berhati-hati dan dikawal ketat. Secara amnya, saiz dan spesifikasi helaian bersalut warna terdiri daripada ketebalan, panjang, lebar, ketinggian hemming, perbezaan pepenjuru, dan sebagainya. Panjang dan lebar menentukan bentuk asas seluruh papan bersalut warna, dan ketebalan boleh menjejaskan prestasi seluruh papan bersalut warna. Terlepas dari jenis lembaran bersalut warna, kesilapan ketebalan berada dalam ± 0.1 mm. Apabila panjang dan lebar plat bersalut warna kurang daripada atau sama dengan 2000 mm, ralat maksimum yang dibenarkan untuk panjang dan lebar ialah 1 mm. Apabila panjang dan lebarnya lebih besar daripada 2000mm, kesilapan panjang dan lebar tidak boleh melebihi 1.5mm.

color coated sheet

Julat ralat ketinggian hemming tidak ada kaitan dengan saiz lembaran bersalut warna, dan tidak melebihi 0.5 mm. Julat ralat yang dibenarkan oleh perbezaan pepenjuru ialah apabila panjang plat bersalut warna kurang dari atau sama dengan 2000 mm, nilai ralat yang dibenarkan adalah 2 mm; jika panjangnya lebih besar daripada 2000 mm, nilai ralat tidak boleh melebihi 3 mm

Pemprosesan logam lembaran kertas bersalut warna diproses pada mesin oleh pekerja mahir. Atas pelbagai sebab, warna salutan yang diproses mungkin mempunyai ralat tertentu, tetapi ralat ini mesti dikawal dalam julat tertentu. Di dalam, sebaliknya ia adalah produk yang tidak berkualiti. Kesalahan ini mesti dikurangkan sebanyak mungkin, dan lebih baik sekiranya mereka dihindari sepenuhnya! Ketepatan mesti diberi perhatian pada pemprosesan dan lukisan logam lembaran.