Lembaran Steel Bersalut Warna mempunyai Fungsi Anti Karat Kuat

- Dec 23, 2019-

Sebagai kaedah pengeluaran berterusan bahan gegelung, Lembaran Steel Bersalut Warna boleh dibahagikan kepada dua kaedah: electrogalvanizing dan hot-dip galvanizing. Sementara itu, electrogalvanizing adalah kaedah elektroplating untuk membuat cat bersalut emas - "logam zn lapisan atau zn aloi Hot-dip galvanizing, juga dipanggil galvanizing panas-dip, adalah untuk merendam produk logam yang dikekalkan di zn lebur logam, supaya penampilannya membentuk salutan logam penyelenggaraan. Berbanding dengan penyaduran, salutan panas logam berudara lebih tebal, dalam persekitaran yang sama Seterusnya, seumur hidupnya lebih lama.

Color Coated Steel Sheet

Keupayaan lapisan galvanis panas pada permukaan keluli bersamaan dengan zink tulen. Karat zink di atmosfera adalah serupa dengan proses karat keluli di bawah keadaan atmosfera. Pengoksidaan kimia kakisan berlaku, dan kakisan elektrokimia berlaku pada permukaan zink dengan pemeluwapan filem air. "Dalam persekitaran atmosfera yang neutral atau lemah, produk kakisan yang terbentuk oleh lapisan tergalvani plat keluli adalah sebatian yang tidak larut (zink hidroksida, zink oksida, dan zink karbonat). Produk ini akan dipisahkan dengan pemendapan dan membentuk lapisan Nipis halus.

Color Coated Steel Sheet

Secara umumnya, ia boleh mencapai ketebalan 8μm. "Filem ini mempunyai ketebalan tertentu, tetapi ia tidak semestinya larut dalam air, dan mempunyai lekatan yang kuat. Oleh itu, ia boleh memainkan kesan halangan di antara atmosfera dan lembaran tergalvani untuk mengelakkan hakisan yang lebih teruk. Kerosakan pada lapisan galvanis semasa penyelenggaraan. Sebahagian daripada permukaan keluli terdedah kepada atmosfera.

Pada masa ini, zink dan besi membentuk mikrobattery. Potensi zink jauh lebih rendah daripada potensi besi. Zink, sebagai anod, mempunyai kesan mendedikasikan penyelenggaraan anoda ke substrat plat keluli untuk mengelakkan berlakunya kakisan plat keluli. Lembaran bersalut berwarna bersalut adalah cat cecair, yang digunakan pada permukaan logam bersih dengan berus atau salutan roller. Selepas pemanasan dan pengawetan, filem cat dengan ketebalan yang sama boleh diperolehi.