Pemilihan Warna Warna Coating Coil Steel dan Deformation of Force

- Sep 19, 2019-

Pilihan warna Coating Steel Coil Warna adalah terutamanya untuk mempertimbangkan padanan dengan persekitaran sekitar dan hobi pemiliknya. Walau bagaimanapun, dari perspektif menggunakan teknologi, pilihan pigmen untuk cat warna cahaya adalah besar, dan pigmen bukan organik dengan ketahanan unggul boleh dipilih. Selain itu, sifat pemantulan haba salutan adalah kuat, dan suhu salutan itu sendiri pada musim panas agak rendah, yang memberi manfaat untuk memperluaskan kehidupan salutan. Di samping itu, walaupun lapisan itu berubah-ubah atau dihancurkan, kontras filem lapisan warna cahaya dengan warna asal adalah kecil, dan kesan pada penampilannya kecil. Warna gelap kebanyakannya organik, dan mudah pudar apabila terdedah kepada cahaya ultraviolet, dan ia berubah warna dalam 3 bulan.

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil


Jenis Coil Steel Coil yang jenis dan berat salutan dipilih terutamanya mengikut penggunaannya, keupayaan persekitaran penggunaan, hayat perkhidmatan dan ketahanan. Anti-karat adalah salah satu fungsi utama gulungan bersalut warna. Jenis substrat dan berat salutan adalah faktor utama yang mempengaruhi rintangan kakisan gulungan bersalut warna. Gulungan bersalut warna untuk pembinaan selalunya menggunakan substrat tergalvana panas dan substrat aloi aluminium-zinc panas, terutamanya kerana kedua-dua substrat mempunyai rintangan kakisan yang baik. Berat salutan perlu ditentukan mengikut sifat menghakis persekitaran di mana ia digunakan. Dalam persekitaran yang sangat menghakis, substrat dengan rintangan kakisan yang baik dan berat salutan yang tinggi harus digunakan untuk memastikan hayat perkhidmatan dan ketahanan yang ditentukan.

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil


Untuk Coil Steel Coating Warna, kadar pengembangan haba lapisan dan lembaran keluli biasanya berbeza, terutamanya pekali pengembangan linear substrat logam dan lapisan organik adalah besar. Apabila suhu ambien berubah, antaramuka substrat dan salutan akan berlaku. Tekanan pengembangan atau pengecutan, jika tidak dikeluarkan dengan betul, keretakan salutan akan berlaku.

 

Prestasi salutan terbalik biasanya dipilih oleh pembekal bergantung kepada aplikasi dan persekitaran di mana ia digunakan. Apabila sifat menghakis persekitaran tidak tinggi, bahagian belakang biasanya hanya disalut dengan satu lapisan, terutamanya untuk tujuan hiasan. Jika sisi terbalik dipasangkan dengan bahan penebat, ia harus dinyatakan pada masa pesanan supaya pembekal dapat memakai lapisan prestasi yang baik di belakang. Apabila persekitaran sangat menghakis, dua lapisan perlu digunakan untuk meningkatkan ketahanan kakisan.

 Colour Coating Steel Coil


Kualiti Coil Steel Coating Warna bergantung bukan sahaja pada sifat asas substrat dan salutan, tetapi juga pada proses pengeluaran dan teknik pengendalian operasi. Teknologi kawalan operasi mempunyai pengaruh yang besar terhadap sifat-sifat fizikal produk bersalut warna, dan kualiti permukaannya sangat terjejas. Dari analisis proses pengeluaran, teknologi kawalan pengeluaran harus memberi tumpuan kepada proses pembersihan, rawatan lapisan kimia, lapisan (termasuk salutan awal, salutan halus), dan pengawetan. Hari ini kita akan berkongsi daya dan ubah bentuk Coil Steel Coating Warna .

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil


Pada masa lalu, untuk mengira tekanan dalaman gegelung semasa proses gegelung, The Coating Steel Coil Warna dianggap sebagai silinder berdinding tebal elastik atau silinder gabungan anjal untuk derivasi dan penyelesaian. Dalam amalan, gulungan bersalut warna biasanya mempunyai ketebalan yang agak besar dan gulungan bersalut warna mempunyai ciri-ciri yang tidak pekeliling yang berbeza di sepanjang arah lilitan. Jika gegelung keluli warna diproses mengikut lengkung bulat, ralat pengiraan akan menjadi besar. Oleh itu, dalam proses penggulungan roll roll bersalut panas, apabila ketebalan jalur itu meningkat, gegelung dalaman gegelungnya lebih jelas di sepanjang ciri-ciri tidak berbentuk lenturan.


Model silinder tertutup yang simetris yang digunakan pada masa lalu bukan hanya penyelewengan sebenar jalur, tetapi juga masalah slip antara lapisan yang tepat. Ia bersepadu sepenuhnya dengan peralatan dan ciri proses proses jalur haba. Model silinder terbuka spiral digunakan untuk mempertimbangkan tekanan dan ubah bentuk semasa proses gegelung. Pengedaran tidak sekata sepanjang hala tuju dan hubungan yang tidak lengkap antara cincin kepala gegelung dan reel dicadangkan. Satu set model pengagihan tekanan dalaman yang sesuai untuk gegelung bersalut warna yang dicadangkan panas dicadangkan, dan slip interlayer yang sepadan diberikan.

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil


Berdasarkan syarat penghakiman, tegasan dalaman Coil Steel Coil yang sepadan dengan tekanan dalaman dan perisian ramalan antara muka telah disusun dan digunakan untuk amalan pengeluaran. Semasa proses penggulungan, apabila diameter gegelung bertambah, tekanan jejarian lapisan gulungan bersalut warna bertambah, terutamanya untuk gegelung dalaman gegelung. Kemungkinan ikatan interlayer meningkat dengan ketara; Walau bagaimanapun, untuk gegelung yang berselang, tekanan radial berkurang dari bahagian dalam ke luar. Walau bagaimanapun, undang-undang tekanan gelung berbeza. Nilai minima biasanya berlaku di lapisan tertentu dalam gegelung. Tekanan gelung kepala gegelung keluli warna berkurangan dengan tekanan yang semakin meningkat. Beberapa lapisan perantaraan gegelung dikurangkan paling banyak, dan nilai-nilai negatif mungkin berlaku jika ketegangan awal adalah besar.