Pemprosesan Ekor Keluli Warna

- Aug 24, 2020-

Pada masa kini, terdapat banyak pengeluar yang menghasilkan kuil keluli warna, dan pelbagai aplikasi kuku keluli warna sangat luas, dan mereka sangat popular dengan orang. Mari kita ikut jejak editor untuk melihat!

Mengenai bagaimana untuk menangani masalah perbezaan warna kuku keluli, orang menggunakan gas untuk membekalkan suhu kotak pengeringan dalam peralatan barisan pengeluaran, supaya suhu kotak pengeringan seimbang, dan perbezaan suhu julat masa tidak mudah berlaku, dan cat mesti sama sekali seimbang sebelum pengeluaran. Mengenai ketum yang hilang dari duit sulung keluli warna, orang ramai boleh tahu bahawa ketum yang hilang disebabkan oleh berenang substrat, ubah bentuk, pengoksidaan udara dan sebagainya.

color steel coil

Duit sulung keluli warna menggunakan substrat berkualiti tinggi, tidak kira proses cat mana yang dipilih, piawaian teknikal untuk substrat semakin tinggi dan lebih tinggi. Kebanyakan geut keluli berasaskan keluli memerlukan spangles meratakan, gelincir keluli tergalvani panas sifar-spangle atau geut keluli fosfating. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, ia telah dinaik taraf untuk menggunakan aluminium tergalvani panas, aluminium-zink dan lain-lain aloi aluminium bersalut plat keluli tebal sebagai substrates Trend pembangunan gegelung keluli warna filem kaca sejuk dilancarkan sebagai substrat, dan beberapa produk mewah juga menggunakan keluli tahan karat sebagai substrat. Tidak kira jenis substrat mana yang dipilih, terdapat keperluan yang sangat tinggi untuk lapisan permukaan, jenis plat dan ketepatan spesifikasi.

Meningkatkan teknologi pemprosesan yang dinormalisasi. Pemprosesan yang dinormalisasi menjadikan substrat dan salutan seni bina lebih diselaraskan antara satu sama lain. Pemilihan perisian sistem teknologi pemprosesan yang baru normal boleh meningkatkan kebolehpercayaan cecair pemprosesan yang dinormalisasi dan meningkatkan keluli warna Anti-kakisan dan fleksibiliti roll, bersama-sama untuk mengurangkan pencemaran udara.