Teknologi keluli tahan karat warna keluli

- Mar 09, 2020-

Sebagai sejenis bahan serat, gegelung keluli warna adalah sejenis bahan serat. Ciri-cirinya disukai oleh semua orang, tetapi dalam proses permohonan, kami tidak memperhatikan langkah berjaga-jaga keselamatan, terutama pada hari-hari hujan, kebocoran akan berlaku. Ia agak mengganggu. Sebagai tindak balas kepada kesukaran ini, bagaimana kita harus mengatasinya, hari ini orang akan membincangkan profesionalisme produk apabila ia kalis air.

1. Kedudukan khusus skru mengetuk diri adalah condong. Salah satu sebab penting untuk menyebabkan kebocoran adalah bahawa bumbung bumbung di bawah gegelung keluli warna tidak terjawab dan lubang itu segera disebabkan. Keadaan kebocoran ini mungkin kurang penting pada bumbung keluli berwarna tunggal dan dua sisi tanpa sistem penebat haba pada struktur bumbung yang cerun. Sebab utama adalah bahawa hujan disebarkan segera selepas kebocoran lembaran keluli karbon dan purlin bumbung. Ia tidak semestinya keluar dengan cepat.

2. Kebocoran pada sendi rebar gegelung keluli berwarna, sendi mendatar dan sendi menegak, dan kebocoran pada sendi rebar keluli baja berwarna. Jika gelombang warna pada bumbung bumbung keluli berwarna terlalu rendah atau hujan tidak terlalu besar Semasa gelombang gelombang, sangat mudah menyebabkan kebocoran besar-besaran, dan tidak mudah untuk mencari titik kebocoran, dan ia tidak mudah untuk diperbaiki sebaik sahaja ia berlaku. Biasa pada bumbung cerun melengkung.

3. Kebocoran bumbung bumbung. Di dalam struktur baja ringan yang mencondongkan tapak pembinaan bumbung, kebocoran yang disebabkan oleh jubin bumbung adalah keadaan yang agak biasa. Apabila hujan dan sangat berat, percikan hujan adalah berdasarkan pada jubin rabung. Jurang antara sendi bumbung Zhang Caigang menyebabkan kebocoran besar-besaran. Untuk mengelakkan rembesan jubin rabung, panjang alur tekanan jubin rabung perlu ditingkatkan di tapak pembinaan, dan cawangan-jasur gelombang jubin harus terpaku.

Mengikut analisis atas dan bawah, kalis air keluli tahan karat boleh dilakukan berdasarkan tiga aspek ini. Mungkin jika produk itu ditangani dengan profesionalisme kalis air, kesan yang diharapkan dari aplikasi akan stabil. Di samping itu, semasa proses permohonan, perhatian harus dibayar kepada penyelenggaraan. Sebaliknya, tempoh penggunaan barangan telah meningkat.