Komposisi Coil Steel Warna

- Jan 07, 2020-

Komposisi gegelung keluli warna diperkenalkan oleh pengeluar gegelung keluli warna. Gegelung keluli warna adalah bahan komposit, juga dikenali sebagai plat keluli bersalut warna. Selepas jalur keluli secara berterusan tertakluk kepada permukaan degreasing dan proses salutan penukaran kimia di barisan pengeluaran,, Bersalut dengan cat organik dan produk bakar. Coil keluli warna adalah bahan komposit, yang mempunyai kelebihan kedua-dua plat keluli dan bahan organik. Ia mempunyai kedua-dua kekuatan mekanikal dan mudah terbentuk plat keluli, serta rintangan yang baik dan rintangan kakisan bahan organik.

color steel coil

Jenis salutan gegelung keluli warna boleh dibahagikan kepada: poliester (PE), poliester diubahsuai silikon (SMP), polyvinylidene fluoride (PVDF), poliester rintangan cuaca (HDP) yang tinggi, sol klinker.

Bahan keluli warna dibahagikan kepada lima kategori: pembungkusan, peralatan rumah, bahan binaan, bahan optik dan bahan hiasan. Di antara mereka, bahan keluli warna untuk perkakas rumah adalah yang terbaik dan terbaik, dengan keperluan pengeluaran tertinggi. trend pembangunan:

color steel coil

Pertama, penggunaan substrat berkualiti tinggi, permukaan substrat, bentuk dan keperluan ketepatan dimensi semakin tinggi, penggunaan luaran, seperti bunga zink kecil rata-gulung panas tergalvani keluli tergalvani, gegelung keluli tergalvani panas bersalut zink rata aloi zink gegelung bergulung panas; kegunaan dalaman seperti gegelung keluli tergalvani, kepingan filem yang dilancarkan sejuk dan gegelung lembaran aluminium.

Kedua, untuk memperbaiki proses prapreatment dan penyelesaian prapreatment, jumlah peralatan dan kos rendah telah menjadi proses arus perdana, dan kestabilan, ketahanan kakisan dan prestasi perlindungan alam sekitar penyelesaian prapreatment terus ditingkatkan.

Ketiga, menumpukan pada pembangunan lapisan baru, dan meningkatkan poliester umum, fluorida polyvinylidene (PVDF) dan plastisol untuk mendapatkan penambahan semula warna super, rintangan UV, rintangan sulfur dioksida, dan meningkatkan rintangan kakisan; membangunkan ketahanan terhadap pencemaran, penyerapan Pelapisan berfungsi seperti haba.

Keempat, peralatan unit lebih lengkap. Seperti penggunaan mesin kimpalan baru, mesin salutan roller baru, relau menyembuhkan lengkap, dilengkapi dengan instrumen automasi canggih.

Kelima, kerana embossing sejuk lebih murah daripada embossing panas, dan mempunyai ciri-ciri penampilan yang indah, perasaan tiga dimensi, dan kekuatan yang tinggi, teknologi pengeluaran embossing sejuk telah menjadi trend pembangunan.