Tentukan Kualiti Warna Bersalut Roll

- Nov 12, 2019-

Roll bersalut warna adalah sejenis bahan komposit, juga dipanggil lembaran keluli bersalut warna. Ia dibuat dengan menanggalkan salutan organik pada barisan pengeluaran selepas rawatan de-fatting dan fosfat kimia berterusan di barisan pengeluaran. Jenis salutan roll bersalut warna boleh dibahagikan kepada: poliester (PE), poliester diubahsuai silikon (SMP), polyvinylidene fluoride (PVDF), polyester weathering tinggi (HDP), sol klinker. Bagaimana untuk menilai kualiti gulungan bersalut warna! Cai Tu Juan Factory mengajar anda beberapa helah:

Color coated roll

1: Mengamati ketebalan substrat dan ketebalan filem Gulungan bersalut berwarna terdiri daripada substrat dan lapisan berwarna peritoneal atau berlapis. Kita perlu terlebih dahulu mempertimbangkan ketebalan salutan substrat dan peritoneal. Substrat bersalut warna yang lebih baik adalah 0.02 ~ 0.05mm, dan ketebalan salutan atau salutan biasanya hanya 0.15mm. Ketebalan substrat adalah penting memandangkan masa di mana gulungan bersalut warna dipengaruhi. Sesetengah pengeluar gulung warna bersalut sering menggunakan tangan dan kaki pada salutan substrat dan salutan bersalut warna atau filem. Mereka mengurangkan ketebalan substrat, tetapi meningkatkan ketebalan peritoneum untuk mengurangkan kos pengeluaran roll bersalut warna, yang sangat mengurangkan warna. Kehidupan lapisan ditutup.

color coated roll

2: Mendengar bunyi dengan jari atau dengan objek keras untuk mengetuk gulungan bersalut warna, jika bahan salutan bersalut berwarna kurang, bunyi yang dipancarkan membosankan, bunyi logam tidak jelas, dan bahan warna lebih baik. Kuat dan tajam.

3: Perhatikan tepi kebocoran luar roll bersalut warna dan dapatkan roll bersalut warna. Mula-mula memerhatikan sama ada keluli yang terdedah seperti keratan rentas salutan bersalut warna yang dikristalisasi, sama ada kelabu, gelap dan kekotoran. Sekiranya permukaan potong adalah kristal dan halus, kualitinya lebih baik.

color coated roll

4: Lihat harganya, itu adalah satu sen. Apabila kita membandingkan kualiti gulungan bersalut warna, harga adalah satu sisi, tetapi jangan terlalu banyak memberi perhatian kepada harga. Jika harga roll bersalut warna jauh lebih rendah daripada yang lain, maka kita perlu memberi perhatian.

5: Periksa sama ada sijil kualiti roll bersalut warna mempunyai standard pemeriksaan jabatan yang berkaitan. Jika boleh, cuba pergi ke pengilang roll lapisan warna. Lihat persekitaran syarikat itu, sama ada ia formal. Bertanya tentang reputasi syarikat ini di pasaran.