Langkah-langkah Penebat Bunyi yang Berkesan untuk Gelung Baja Warna

- Jul 23, 2020-

Gegelung keluli warna tidak hanya mempunyai sifat kekuatan mekanikal yang tinggi dan mudah membentuk bahan keluli, tetapi juga mempunyai hiasan dan ketahanan kakisan bahan pelapis yang sangat baik. Walau bagaimanapun, bilik gegelung keluli berwarna akan mempunyai tahap penebat bunyi yang berbeza. Bagaimana menyelesaikan keadaan ini?


Gelung keluli warna hanya boleh digunakan untuk pintu dan pintu sebelah. Rumah bergerak gegelung berwarna tidak menjadi masalah, tetapi rumah persendirian mempunyai kebiasaan rumah persendirian. Sekiranya anda fikir gegelung keluli warna menjadikan dinding kelihatan baik, anda pasti berpuas hati. Ia tidak bergantung pada sama ada kuat atau tidak. Tidak boleh ada masalah dengan penebat bunyi, dll dan masalah lain. Sudah tentu, anda tidak boleh menggunakan gegelung keluli warna untuk tanah dan sokongan. Struktur asas beban rumah mestilah konkrit bertetulang. Sebilangan besar bahan binaan semasa lebih mahal daripada gegelung keluli warna. Sekiranya anda ingin membandingkan dengan papan lapis, gegelung keluli warna mungkin lebih mahal.

color steel coil

Langkah-langkah untuk menyelesaikan penebat bunyi yang lemah pada gegelung keluli warna adalah dengan memasang MDF di dinding gegelung keluli warna agar mempunyai kesan penebat bunyi yang lebih baik, atau memasang kapas penebat bunyi.


Gegelung keluli warna adalah bahan baru yang sangat digemari dunia sekarang ini. Dengan kemajuan sains dan teknologi, peningkatan kesedaran alam sekitar, dan peningkatan taraf hidup masyarakat, rumah aktiviti gegelung warna semakin menunjukkan daya hidup yang kuat dan prospek pasar yang luas. Disukai oleh peralatan rumah tangga, elektromekanik, pengangkutan, hiasan dalaman, peralatan pejabat dan industri lain.