Faktor-faktor yang Mempengaruhi Kualiti Coil Steel Coated Warna

- Nov 06, 2019-

Terdapat banyak faktor dalam pemprosesan Coil Steel Coated Warna, yang akan merosakkan kualiti produk gegelung keluli warna. Hari ini, saya akan mengetahui sebab-sebab yang menjejaskan kualiti Warna Coated Steel Coil.

Kualiti produk Warna Coated Steel Coil ditentukan bukan sahaja oleh ciri-ciri asas lembaran dan cat perindustrian, tetapi juga oleh teknologi pemprosesan dan penggunaan sistem kawalan. Penggunaan sistem kawalan sangat membahayakan prestasi proses dan prestasi proses produk papan warna bersalut. Dari analisis teknologi pemprosesan, berat sistem kawalan pembuatan harus termasuk pembersihan, pemecahan, penyemburan dan pengeringan.

Color Coated Steel Coil

Pembuatan Coil Steel Coated Warna menggunakan dua lapisan dan dua proses pembakar. Untuk memastikan kualiti salutan produk bersalut warna, adalah perlu untuk menjalankan kerja-kerja penyelesaian awal seperti degreasing, penyingkiran abu dan rawatan anti-karat pada permukaan papan sebelum salutan. Ini adalah untuk memastikan kualiti produk lembaga bersalut warna pada permulaan proses lukisan. Kerja asas. Tujuan Coil Steel Coated Warna adalah untuk menghilangkan perencat karat, karat, debu, dan lain-lain yang mematuhi lapisan permukaan lembaran, dan kemudian menjalankan salutan biologi pada permukaan lembaran dibersihkan untuk menghasilkan filem penukaran biologi sarang lebah dengan plat sokongan asas. Ini meningkatkan lekatan antara helaian dan lapisan, dan meningkatkan rintangan karat lembaran dan prestasi salutan.

Color Coated Steel Coil

Kualiti mutu kerja menentukan kualiti kualiti semburan, dan dengan serta-merta kompromi indeks matematik fleksibiliti dan rintangan hentaman salutan. Lekatan salutan Coil Steel Coated Warna dan produk papan bersalut warna diputuskan. Tujuan salutan awal, salutan halus dan pemejalan kering adalah dengan menggunakan cat perindustrian ke gluten papan dan gunakan kaedah pemanasan untuk menguap pelarut titik mendidih tinggi cat perindustrian, supaya salutan bukan organik berkait rapat dengan lembaran .

Di atas adalah faktor yang menjejaskan kualiti Warna Coated Steel Coil. Satu lagi gegelung keluli warna mempunyai dua jenis kilau yang lemah. Setelah salutan itu dikeringkan, ia tidak mencapai kelancaran yang diperlukan atau warna yang tidak rata, atau kering di salutan. Selepas beberapa hari, atau selepas permohonan, kecerahan akan dikurangkan dan cahaya akan dapat dilihat.