Galvanized Steel Coils GI HDG

- Jun 04, 2019-

Penggunaan asas lembaran tergalvani:

 

1. Lembaran tergalvani panas dan sejuk digunakan terutamanya dalam jentera pertanian, simpanan bijirin dan penjagaan kelajuan tinggi dalam kehidupan. Ciri-ciri cemerlangnya adalah kos rendah dan nilai tambah tinggi.

 

2, lembaran tergalvani juga digunakan dalam bahan binaan, perkakas rumah, industri automotif dan lain-lain, kerana industri ini lebih kurang terlibat dalam sokongan struktur keluli, kemunculan lembaran tergalvani adalah solusi yang pandai untuk masalah ini, saya percaya akan berada di masa depan Permintaan akan terus meningkat.

 

3. Selain aplikasi yang luas dalam pengeluaran perindustrian, lembaran tergalvani juga memainkan peranan penting dalam seni bina moden, kilang-kilang, struktur angkasa, tenaga pengangkutan, dan sebagainya. Aplikasi lembaran galvanis dalam bidang ini adalah terutamanya untuk melindungi filem. Kesan ini menyebabkan hakisan luaran objek menjadi lemah.

 

Peranan lembaran galvanis telah difahami dalam aplikasi praktikal. Pada masa akan datang, dipercayai peranan lembaran tergalvani akan lebih menonjol, dan aplikasi praktikal kami akan mempunyai permintaan yang lebih kuat untuknya, dan hubungannya dengan kehidupan akan lebih dekat.

 

Keempat, komposisi kimia lembaran tergalvani

 

Keperluan untuk komposisi kimia substrat lembaran tergalvani adalah berbeza dalam piawaian kebangsaan. Standard nasional umumnya mengukur kandungan karbon, mangan, fosforus, sulfur dan silikon.