Keputusan Baik Warna Coated Steel Coil

- Sep 10, 2019-

Cara menggunakan plat gegelung bersalut warna adalah masalah penting yang digunakan, mengakibatkan sisa, iaitu sifat material tidak dapat memenuhi keperluan penggunaan. Di bawah keadaan biasa, terdapat dua aspek yang perlu diperhatikan:

Pilihan bahan substrat (kekuatan mampatan substrat, galvanisasi mencelupkan panas dan pemutus permukaan dan rolling, dan sebagainya), pilihan lapisan seni bina.

Untuk lebih memahami rintangan kakisan gegelung dicat, membuat lapisan zink permukaan tidak langsung bersentuhan dengan udara, dan meningkatkan warna permukaan, ia perlu menggunakan cat. Itu adalah, mengikut penggunaan utama yang berbeza, mesti pilih substrat yang sesuai dan lapisan salutan, dengan menggunakan kaedah lukisan yang sesuai, untuk menghasilkan roll salutan warna yang ditetapkan.

贰


Untuk membuat salutan bangunan dan plat keluli tergalvani mempunyai lekatan yang baik, permukaan galvanis panas perlu dirawat dengan kimia organik. Pertama, lekatan pada permukaan keluli tergalvani dan kotoran bersih, jika tidak ia akan menjejaskan daya lekat salutan, maka perlu untuk deoiling dan membersihkan. Rawatan penukaran kimia organik kemudiannya dilakukan, biasanya dengan membuat lapisan senyawa kompleks pada permukaan galvanis berliku panas, atau oleh perlakuan fosfat. Bekasnya mempunyai lekatan yang baik dan yang kedua memiliki baik rintangan kakisan.Organik penukaran rawatan kimia harus kering sepenuhnya, boleh mengandungi kelembapan dalam badan di bawah keadaan lukisan.

Plat gegelung bersalut warna mempunyai berat ringan, rintangan kakisan yang indah dan baik, dan boleh diproses secara langsung, ia menyediakan bahan mentah baru untuk industri pembinaan, industri pembuatan kapal, industri pemprosesan kereta, industri hiasan rumah, industri peralatan elektrik, dan sebagainya.