Prestasi Berkualiti Tinggi Galvalume Lembaran

- Jul 11, 2019-

Prestasi Berkualiti Tinggi Galvalume Lembaran

 

Lembaran keluli galvalum terdiri daripada aloi aluminium-zink, yang dibentuk dengan pemejalan 55% aluminium, 43.4% zink dan 1.6% silikon pada 600 ° C. Struktur keseluruhannya diperbuat daripada aluminium-besi-silikon-seng, membentuk empat padat. Aloi kristal elastik. Lembaran keluli tergalvani yang berkelip adalah sejenis lembaran keluli yang baru yang diproses oleh salutan panas berliku lembaran keluli tergelek sejuk atau panas. Rintangan kakisannya secara beransur-ansur menggantikan lembaran galvanis yang digunakan secara meluas di seluruh dunia. Lembaran keluli tergalvani biasanya mempunyai ciri-ciri berikut:

1. Rintangan ketat kakisan: Rintangan kakisan lembaran keluli tergalvani adalah 6-8 kali ganda lembaran tergalvani biasa, dan ia biasanya dijamin karat selama 20 tahun.

2. Rintangan pengoksidaan suhu tinggi: Lembaran keluli tergalvani tidak akan berubah-ubah atau cacat jika ia digunakan secara berterusan dalam persekitaran suhu tinggi 315 ° C.

3. Pemantulan haba yang tinggi: Refleksi haba lembaran keluli tergalvani adalah lebih tinggi daripada 75%, iaitu kira-kira dua kali ganda daripada lembaran tergalvani. Apabila ia tidak dicat, ia boleh digunakan sebagai bumbung dan panel untuk mencapai kesan penjimatan tenaga. Pemprosesan mudah: stamping, ricih, lenturan dan pemprosesan lain.