Bagaimana Spangle Coal Galvanized Dibentuk

- Apr 01, 2020-

Pertama sekali, kita perlu memahami apa yang menyengat. Spangle adalah corak kristal dari logam bersalut yang muncul di permukaan salutan panas panas dari plat keluli apabila ia padat. Selepas memahami apa yang giliran gegelung bergalvani, saya akan memasukkan topik artikel ini. Artikel ini membincangkan kaedah membentuk spangle. Mari kita lihat bersama.

  1. Semburan air: Apabila penyelesaian zink tulen pada permukaan salutan tergalvani menguatkan, nukleasi disebabkan oleh kabus air halus (air dan wap atau campuran air dan udara). Zink cecair yang tidak padat meresap untuk membentuk spangle.

    galvanized coil

  2. Kaedah pengacuan tampalan permukaan: Apabila lapisan zink tulen pada gegelung galvanis akan dipadatkan, jika kristal zink boleh tumbuh dengan lancar di permukaan dengan aliran stim atau aliran sulfur dioksida, corak yang lebih besar boleh didapati. Kaedah ini juga boleh membentuk filem oksida udara ketumpatan tinggi dan meningkatkan ketahanan kakisan lapisan tergalvani.

  3. Kaedah jejari wayar: Kaedah ini hanya terpakai kepada gegelung galvanis. Ia digunakan untuk menghubungi permukaan mesh keluli dengan lapisan zink dan roller magnet untuk mencapai matlamat ini. Oleh kerana kawasan sentuhan nod mesh keluli disejukkan terlebih dahulu, zarah pepejal di simpul pertama membentuk nukleus kristal. Satu lagi jenis cecair zink yang tidak padat, iaitu, nukleus kristal mula berkembang ke luar, membentuk penyinaran.

    galvanized coil

Pengeluaran spangle berkaitan dengan kualiti produk siap. Apabila membuat spangles berskala besar pada kain bersalut berwarna bercetak, pelbagai faktor perlu dipertimbangkan secara keseluruhan.