Cara Gegelung Bersalut Warna Anti-karat

- May 14, 2020-

Setelah menggunakan Color Coated Coil untuk jangka masa tertentu, kerana pelbagai faktor persekitaran, prestasi pelapisan dan jangka hayat perkhidmatan akan berkurang, dan mesti disembur lagi. Peraturan paling asas untuk melapisi lapisan adalah mempunyai lekatan tertentu dengan lapisan semula jadi dan ketahanan yang sangat baik. Lingkaran Bersalut Warna Luar boleh dibahagikan kepada tiga kategori mengikut persekitaran penggunaan, satu kategori, di bawah pengaruh persekitaran semula jadi, ia diharuskan mempunyai kesan antikorosif tertentu. Sebagai contoh, tapak pembinaan hendaklah diasingkan dengan Coil Coated Color. Jenis kedua digunakan untuk kesan persekitaran semula jadi, dan mempunyai ketahanan terhadap kakisan dan kesan penampilan tertentu. Contohnya, pembinaan rumah bergerak di luar rumah; tiga kategori, digunakan dalam beberapa persekitaran yang keras, memerlukan tempoh perlindungan kakisan.

colour coated coil

Lekapan gegelung bersalut warna dengan warna yang berbeza digunakan untuk menentukan perisian sistem pelapisan papan bersalut. Permukaan salutan sistem pengurusan amino poliester mempunyai banyak kumpulan hidroksil dan amino. Struktur plat bersalut terutamanya lapisan semi ringan. Lapisan mempunyai banyak pengisi atau serbuk matte. Kekasarannya kecil dan senang diperbaiki. , Kesan sebenar ikatan kovalen lapisan dan lekatan baji dovetail adalah baik.

Menurut teori pembasahan permukaan, ketegangan permukaan lapisan pembaikan yang dipilih oleh gegelung bersalut warna mestilah lebih rendah daripada ketegangan permukaan lapisan untuk mencapai tujuan pembasahan; lapisan pembaikan harus mengandungi kumpulan kutub yang mampu membentuk ikatan hidrogen; Pelarut melarutkan lapisan untuk meningkatkan lekatan antara lapisan; pada masa yang sama, lapisan pembaikan harus menggunakan resin dengan berat molekul rendah atau mengurangkan kelikatan lapisan pembaikan, dan menggunakan pelarut yang mudah menguap dan salutan kadar silang yang rendah untuk meningkatkan pelekat lapisan salutan warnanya.