Cara Membersihkan Papan Bersalut Warna

- Jul 22, 2020-

Kami akan mendapati bahawa jika papan bersalut warna tidak dijaga dan dibersihkan tepat pada waktunya, mudah untuk mempunyai kotoran di permukaan, dan jika kotoran ini tidak dirawat tepat pada waktunya, tidak akan mudah dibuang kemudian, jadi masalah ini mesti diselesaikan tepat pada waktunya, lalu bagaimana kita membersihkan warna bagaimana dengan kotoran pada papan yang dicat?

color coated board

Mula-mula gunakan banyak air untuk membersihkan permukaan papan bersalut warna, dan pastikan semua kawasan bernoda dibasahi dengan air.

Lap dengan kain yang direndam dalam detergen. Bahan pencuci harus dicairkan dengan air terlebih dahulu, jika tidak, ia akan memberi kesan kakisan tertentu.

Terus membersihkan busa dan noda pada permukaan plat aluminium bersalut warna dengan air bersih.

Periksa apakah permukaannya tidak bersih, jika demikian, teruskan menggunakan langkah di atas untuk membersihkan sisa noda.

Gunakan kain bersih untuk mengelap sisa air di plat aluminium dengan baik.


Noda pada papan bersalut warna tidak dapat dihilangkan sepenuhnya dengan air bersih. Ia perlu dirawat dengan kaedah profesional. Sekiranya anda membersihkannya sekali, cuba lagi beberapa kali untuk mengingatkan semua orang bahawa lebih baik menggunakan air sejuk semasa membersihkan, supaya lebih mudah dibersihkan.