Cara Membersihkan Roll Steel Prepainted

- Oct 08, 2019-

Inilah caranya untuk membersihkan Roll Steel Prepainted ? Kebanyakan salutan yang digunakan untuk membersihkan gulungan bersalut warna boleh digunakan sebagai pelincir pepejal, dan boleh menjamin keperluan pelembab yang paling proses pengacuan. Sesetengah cat perindustrian boleh mengembangkan kebolehkaca salutan mengikut resipi penyesuaian. Sekiranya kebolehkaca salutan tidak mencukupi, kelembapan dapat dikembangkan mengikut kaedah peleburan, waxing, dan lapisan filem asal. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa cecair pelincir basah mudah disedut dan dibersihkan dan harus dikeluarkan sebelum peralatan. Filem asal boleh dikeluarkan secepat mungkin selepas projek pengubahsuaian.


Prepainted Steel Roll Prepainted Steel Roll


Perhatian harus diberikan kepada kelarutan dan suhu penyelesaian pembersihan semasa proses pembersihan Roll Steel Prepainted . Kelarutan cecair pembersihan terlalu rendah, noda minyak pada permukaan papan tidak dibersihkan, menyebabkan salutan berikutnya untuk menyelesaikan kecacatan dan kemudian menjejaskan kualiti salutan; kelarutannya terlalu tinggi, zink dan aluminium yang terkandung di dalam lembaran keluli tergalvani diklasifikasikan kepada dua aloi dan kandungan alkali panas Permukaan lapisan zink dan aluminium dalam cecair mudah terdiri daripada octoate, yang menghasilkan etch yang optimistik, yang seterusnya menjejaskan kesan salutan biologi berikutnya.


Prepainted Steel Roll Prepainted Steel Roll


Pembersih kimia biasanya mempunyai surfaktan, dan suhu terbaik untuk menubuhkan surfaktan berbeza-beza. Apabila suhu terlalu tinggi, kebolehpercayaan surfactant diturunkan, cecair pembersih dapat dikurangkan untuk menghilangkan noda minyak; jika suhu terlalu rendah, kadar reaksi saponifikasi terlalu perlahan untuk menghapuskan kesan minyak sepenuhnya, dan bersama-sama, kerosakan buih yang lebih banyak dapat dihapuskan. Di samping itu, suhu cecair pembersihan terlalu tinggi untuk mempercepatkan penebatan lapisan zink dan aluminium apabila cecair itu ditambah atau dikeluarkan.   Roll Steel Steel