Bagaimana untuk mengawal ketebalan plat keluli bersalut warna

- Sep 29, 2019-

Plated Steel Steel Plate digunakan secara meluas dalam banyak industri kerana penampilan mereka yang baik dan teknologi canggih. Langkah utama dalam proses pengeluaran ialah proses salutan, yang memerlukan kawalan terhadap ketebalan salutan. Kaedah biasa untuk mengawal salutan bersalut warna adalah:

Satu adalah penggunaan sensor tekanan, satu dikawal oleh skala magnetik. Kami menggunakan pita magnetik + teknologi sensor tekanan, dengan kawalan magnet antara roll-up, roll pemeteran dan roll lapisan, dan kawalan sensor tekanan antara roll lapisan dan jalur. Nilai kedudukan di antara setiap roller dan nilai tekanan antara roller salutan dan jalur dipaparkan pada panel operasi.


Color Coated Steel Plate Color Coated Steel Plate


Ciri-ciri utama Plat Keluli Bersalut Warna adalah prestasi yang komprehensif, rintangan cuaca yang baik dan kebolehkerjaan, yang dapat memenuhi keperluan umum penggunaan bangunan luaran. Dengan perkembangan teknologi yang berterusan, untuk memenuhi permintaan yang lebih banyak, plat keluli bersalut warna juga telah memperkenalkan banyak corak, yang dapat memenuhi keperluan pengguna. Plat Keluli Bersalut Warna adalah banyak jenis cat untuk lukisan warna lembaran keluli bersalut . Primer yang biasa digunakan boleh didapati dalam jenis berikut dan boleh disesuaikan mengikut keperluan pelanggan. Primer poliester: lekatan yang baik kepada substrat keluli bersalut warna, kelenturan yang sangat baik, sensitif terhadap persekitaran yang lembap, rintangan kimia tidak sebaik primer epoksi. Primer epoksi: lekatan yang baik, rintangan air, rintangan alkali, rintangan kimia, adalah primer untuk gegelung tetapi tidak fleksibel sebagai primer yang lain. Primer poliuretana: Ia mempunyai kelebihan rintangan kimia, ketahanan dan fleksibiliti, dan merupakan buku asas dengan prestasi komprehensif yang baik. Primer akrilik larut air: lekatan yang baik kepada substrat, fleksibiliti yang baik, kandungan pelarut organik rendah, pengawetan suhu rendah. Primer plat keluli bersalut warna perlu dicat mengikut persekitaran yang digunakan, dan pilihan yang munasabah.


Color Coated Steel Plate Color Coated Steel Plate


Plat keluli bersalut warna akan bersentuhan dengan kekotoran di udara semasa penggunaan, jadi kami perlu membersihkannya secara tetap untuk masa yang lama. Kami sering menggunakan dua kaedah seperti membersihkan rawatan degreasing dan menggunakan agen pembersih kimia. Rawatan elusi penjelasan yang jelas terutamanya menggunakan pembubaran, saponifikasi, pengemulsian, pembasahan, penyusupan dan tindakan mekanikal penyelesaian pembersihan kimia perindustrian untuk menghapuskan kesan minyak dan zarah-zarah pencemaran di permukaan substrat.


color coated steel plate color coated steel plate


Pada masa ini, larutan pembersihan kimia yang digunakan dalam kebanyakan barisan pengeluaran pada asasnya terdiri daripada agen kompleks, surfaktan, natrium hidroksida, kalium hidroksida, asid polifosfat dan sebagainya, dan merupakan larutan alkali. Kesan pembersihan gris bergantung terutamanya pada kepekatan larutan pembersihan, suhu, dan masa pembersihan jalur keluli. Perhatikan mengawal kepekatan dan suhu penyelesaian pembersihan semasa proses pembersihan. Jika kepekatan penyelesaian pembersihan terlalu rendah, permukaan substrat tidak dibersihkan, mengakibatkan kecacatan dalam rawatan salutan seterusnya dan menjejaskan kualiti salutan. Sekiranya kepekatan terlalu tinggi, zink dan aluminium dalam lembaran tergalvani tergolong dalam amphoteric metal, dan zink dalam larutan alkali panas. Permukaan lapisan aluminium cenderung membentuk garam asid jantung, mengakibatkan kakisan teruk, sehingga mempengaruhi kesan salutan kimia berikutnya.