Bagaimana Memasang Plat Bersalut Warna

- Nov 21, 2019-

Berikut adalah bagaimana plat bersalut warna dipasang oleh pengeluar plat bersalut warna?

(1) Menegakkan plat secara tegas untuk memastikan rusuk ibu berorientasikan ke arah pemasangan. Pasang kurungan berbaris bersaiz pertama dan bumbung bumbung untuk membetulkannya, laraskan kedudukannya, pastikan kedudukan betul plat atas pertama, dan lengkapkan baris pertama kurungan tetap.

(2) Melepaskan plat bersalut warna pertama ke arah ortogonal ke longkang pada pendakap tetap selepas menetapkan, pertama selari tulang rusuk tengah dengan sudut pendakap tetap, dan gunakan tulang rusuk atau rakit ke pusat tulang rusuk dan tulang rusuk perempuan dilampirkan ke pendakap pemasangan dan diperiksa untuk pengancing penuh.

color coated plate

(3) Baris kedua yang menetapkan kurungan dipasang pada rusuk lelaki yang dipasang pada papan bersalut warna, dan dipasang pada setiap anggota kurungan.

color coated plate


(4) Betulkan tulang rusuk perempuan plat bersalut warna kedua dengan lengkung pemasangan kedua-baris, dan juga mengikat dari tengah ke kedua-dua hujungnya, dan pasang plat bersalut warna berikutnya dengan cara yang sama, perhatikan sambungan yang boleh diandalkan, dan Periksa ketepatan kedudukan bumbung di longkang pada bila-bila masa, seperti verticality dari longkang.

(5) Semasa proses pemasangan, garis kedudukan sentiasa digunakan di hujung papan untuk memastikan keselarasan papan bersalut warna dan menegak ke longkang.