Bagaimana untuk mencegah masalah pengoksidaan dalam plat bersalut warna

- Oct 14, 2019-

Plat bersalut warna mesti dilindungi daripada pengoksidaan semasa penggunaan, kerana pengoksidaan sangat hodoh pada masa ini, dan ia juga merupakan kerugian besar bagi pengguna. Salutan enamel teroksidasi tidak dapat digunakan, tetapi adakah terdapat cara untuk mencegah pengoksidaan papan bersalut warna di udara? Pembungkusan papan warna bersalut: Adalah penting untuk mengawal suhu dan kelembapan, jadi untuk membuat aci kayu pakej, Kelembapan papan kotak tidak lebih daripada 18%, dan suhu gegelung aluminium yang dibungkus tidak lebih daripada 45 ° C.

color coated plate color coated plate

Jika plat bersalut warna diangkut dari zon suhu rendah ke suhu tinggi dan kelembapan yang tinggi, jangan buka pakej yang dimeterikan dengan serta-merta. Untuk membolehkan penebangan bersih mempunyai masa untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran ini, harus ada tempat di mana bumbung bengkel atau gudang mempunyai hujan dan salju, dan penumbuk bersih tidak boleh diletakkan. Menguatkan pengurusan pengeringan udara untuk memastikan tiada air dalam udara termampat. Di samping itu, pengurusan minyak rolling diperkukuhkan, dan kandungan air dikawal untuk kurang daripada 0.04%. Pembungkusan plat aluminium menumbuk bersih hendaklah dimeteraikan dan jumlah pengering yang sesuai harus diletakkan di setiap roll. Mengurangkan hubungan antara permukaan tebukan bersih dan udara dan kelembapan, dengan melakukan langkah-langkah ini, pengoksidaan plat aluminium menumbuk bersih boleh dicegah secara besar-besaran, yang memainkan peranan penting dalam melindungi plat aluminium tebukan bersih.

color coated platecolor coated plate

Plat bersalut warna diperbuat daripada CNC menumbuk dan menumbuk sebagai bahan mentah. Oleh kerana bahan khas keluli tahan karat, proses menggaru kadangkala menyebabkan penampilan dan penggunaan. Untuk mengelakkan ini, anda boleh memohon filem plastik nipis ke keluli tahan karat. Filem ini adalah proses fizikal, dan filem lapisan aluminium ditekan oleh suhu tinggi dan tekanan tinggi. Proses laminating mempunyai banyak kelebihan, dan ia tidak teroksida oleh udara dan kelembapan, dan kerosakan pada plat aluminium berkurangan dalam proses pengeluaran.