Cara Betul Menyimpan Coil Steel Galvanized Coated Warna

- Sep 09, 2019-

Lapisan warna gegelung keluli bergalvani tidak digunakan untuk masa yang lama, kita perlu melakukan kerja yang baik untuk penyimpanan, jika tidak dipelihara dengan baik akan membawa kerosakan, mengakibatkan kerugian, maka bagaimanakah kita patut menyimpannya dengan betul? .

1. Produk harus disimpan dalam persekitaran yang bersih dan rapi untuk mengelakkan hakisan oleh pelbagai media yang menghakis.

2. Plat yang dicat hendaklah disimpan dalam persekitaran tertutup yang kering dan berventilasi, mengelakkan penyimpanan dan penyimpanan terbuka di tempat-tempat yang terdedah kepada pemeluwapan dan perbezaan suhu yang besar.

3. Tempat penyimpanan hendaklah rata, bebas dari objek keras dan mempunyai kapasiti beban galas yang mencukupi.

Color coating galvanized steel coil

4, gegelung keluli mendatar hendaklah diletakkan pada pad getah, kayu pad, kurungan dan peranti lain, yang mengikat dengan kunci gesper sepatutnya terpasang.

5. Untuk mengelakkan kecederaan menghancurkan, susunan biasanya tidak dijalankan, dan bilangan lapisan susun harus tegas apabila ditumpuk.

6, sifat mekanik plat dicat dan beberapa sifat salutan seperti kekerasan pensil, nilai t-lenturan, nilai tenaga impak boleh berubah dengan lanjutan masa penyimpanan, jadi disarankan agar pengguna secepat mungkin untuk memproses dan menggunakannya.

7. Tempat penyimpanan hendaklah meninggalkan ruang yang cukup untuk penggunaan peralatan mengangkat.

8. Tempat simpanan plat dan gegelung keluli hendaklah disusun dengan cara yang munasabah untuk memudahkan akses, dan pergerakan yang tidak perlu akan dikurangkan.

Saya percaya bahawa pengenalan di atas kita juga memahami kaedah penyimpanan yang betul pada plat bersalut warna. Integriti itu hanya boleh dijamin dengan simpanannya yang sewajarnya. Jika tidak, ia akan mudah menyebabkan kakisan dan menjejaskan penggunaan normal pada masa depan. Kandungan boleh memberi bantuan kepada semua orang.