Bagaimana untuk menyimpan gegelung keluli warna betul

- May 29, 2020-

Gegelung keluli warna mempunyai berat ringan, penampilan yang indah dan prestasi anti-karat yang sangat baik, dan boleh diproses secara langsung. Ia perlu dipelihara dengan baik semasa penyimpanan, pengangkutan atau penggunaan, supaya tidak menyebabkan kerosakan kepadanya dan menjejaskan penggunaannya. Apa yang perlu kami beri perhatian apabila Menyimpan gegelung keluli warna?

color steel coil

1. persekitaran penyimpanan gegelung keluli warna harus Kering, terang dan lapang, dengan pengudaraan yang baik semula jadi dan tiada iklim yang menghakis. Semasa penyimpanan, hujung bahagian bawah mesti dipisahkan dari laluan kaki oleh kalis air untuk mengelakkan lembapan.

2. semasa pengangkutan, ia mesti dilindungi dengan tarpaulin untuk mengelakkan pencerobohan hujan dan salji. Pastikan bahawa filem oksida dan filem Paint di permukaan profil tidak rosak. Pada masa yang sama, pilih simen dan pasir yang berkelayakan. Ia dilarang sama sekali untuk menyimpan bahan kimia dan bahan basah. Selepas gegelung keluli warna diproses ke dalam pintu dan tingkap, mereka perlu dibersihkan dengan kerap dengan kain yang bersih dan bahan neutral.

3. dalam pengangkutan harian dan penyimpanan, beri perhatian kepada kelembapan dan persekitaran yang selamat untuk mengelakkan mereka daripada disimpan dengan bahan kimia dan menyebabkan kerosakan kepada produk.

Jika gegelung keluli warna rosak semasa pengangkutan, ia akan membawa beberapa kerugian kepada pengeluar, dan ia juga akan menjejaskan penggunaan pengguna. Oleh itu, kita mesti melakukan kerja yang baik dalam pengangkutan untuk mengelakkan pertikaian.