Simpan Plated Steel Steel Plate Bersih

- Apr 03, 2020-

Plat Bersalut Warna Bersalut akan terdedah kepada kekotoran di udara semasa digunakan, dan ia perlu dibersihkan sebagai pas masa. Kami sering menggunakan dua kaedah degreasing dan detergen kimia. Pembersihan dan degreasing terutama menggunakan larutan pembersihan kimia industri untuk membubarkan, saponify, emulsify, kelembapan, rendam dan mekanikal menghapus permukaan minyak dasar dan zarah asing.

Pada masa ini, cecair pembersihan kimia yang digunakan dalam barisan pengeluaran Plated Steel Coated Warna kebanyakannya terdiri daripada ejen kompleks, surfaktan, natrium hidroksida, kalium hidroksida, polifosfat dan sebagainya. Kesan degreasing pembersihan terutamanya bergantung kepada kepekatan jalur pembersihan jalur. Kepekatan dan suhu penyelesaian pembersihan mesti ditangani dengan teliti semasa proses pembersihan.

color coated steel plate


Sekiranya kepekatan penyelesaian pembersihan terlalu rendah, minyak di permukaan Plat Bersalut Warna Bersalut tidak boleh dibersihkan, rawatan salutan berikutnya adalah rosak, dan kesan pada kualiti salutan terlalu besar. Zink dan aluminium dalam lembaran tergalvani adalah logam amphoterik, penyelesaian alkali panas Kehadiran lapisan zink dan aluminium hanya membentuk asid, yang membentuk kakisan yang teruk

Pembersih kimia organik biasanya datang dengan surfaktan, dan pelbagai surfaktan memberikan bermain penuh kepada perbezaan suhu yang terbaik. Suhunya terlalu tinggi, kebolehpercayaan surfaktan berkurang, suhu degreasing terlalu rendah, kadar reaksi saponifikasi tidak dapat menghapuskan minyak sepenuhnya, dan sebilangan besar busa berbahaya untuk pembersihan.

Di samping itu, suhu tinggi penyelesaian pembersihan akan mempercepatkan kakisan lapisan zink-aluminium. Di atas adalah kaedah pembersihan yang biasa digunakan oleh pengeluar salutan warna. Hanya apabila kita mematuhi pembersihan lapisan salutan warna yang digunakan, kita boleh melambatkan penggunaan Plated Steel Coated Warna dan penggunaan biasa produk boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran!