Simpan Plated Steel Steel Plate Bersih

- Mar 26, 2020-

Plat Keluli Bersalut Warna akan terdedah kepada kekotoran di udara semasa digunakan, dan ia perlu dibersihkan dari masa ke masa. Kami sering menggunakan dua kaedah degreasing dan detergen kimia. Pembersihan dan degreasing terutama menggunakan larutan pembersihan kimia industri untuk membubarkan, saponify, emulsify, kelembapan, rendam dan mekanikal menghapus permukaan minyak dasar dan zarah asing.

Pada masa ini, cecair pembersihan kimia yang digunakan dalam barisan pengeluaran terutamanya terdiri daripada agen kompleks, surfaktan, natrium hidroksida, kalium hidroksida, polifosfat dan sejenisnya. Kesan degreasing pembersihan terutamanya bergantung kepada kepekatan jalur pembersihan jalur. Kepekatan dan suhu penyelesaian pembersihan mesti ditangani dengan teliti semasa proses pembersihan.

Jika kepekatan larutan pembersihan terlalu rendah, minyak di permukaan papan bersalut warna tidak dapat dibersihkan, dan rawatan salutan berikutnya adalah rosak, yang mempunyai kesan yang berlebihan pada kualiti salutan. Kehadiran lapisan zink dan aluminium hanya membentuk asid dan membentuk kakisan yang teruk

Color Coated Steel Plate

Pembersih kimia organik biasanya datang dengan surfaktan, dan pelbagai surfaktan memberikan bermain penuh kepada perbezaan suhu yang terbaik. Suhunya terlalu tinggi, kebolehpercayaan surfaktan berkurang, suhu degreasing terlalu rendah, kadar reaksi saponifikasi tidak dapat menghapuskan minyak sepenuhnya, dan sebilangan besar busa berbahaya untuk pembersihan.

Di samping itu, suhu tinggi penyelesaian pembersihan akan mempercepatkan kakisan lapisan zink-aluminium. Di atas adalah kaedah pembersihan yang biasa digunakan oleh pengeluar salutan warna. Hanya apabila kita mematuhi pembersihan lapisan salutan warna dalam permohonan, kita boleh melambatkan penggunaan lapisan salutan warna, dan penggunaan biasa produk dapat meningkatkan kecekapan pengeluaran!