Kaedah untuk Membentuk Spangle Plat Galvanized Steel

- Oct 09, 2019-

Kaedah untuk Membentuk Spangle Plat Galvanized Steel Lapisan zink Plat Galvanized Steel akan membentuk rupa bijirin di permukaan selepas penyejukan, yang dipanggil spangle. Terdapat banyak cara untuk membentuk spangle. Hari ini, kami membawa anda untuk memahami perkara berikut. Kaedah penyemburan air: Apabila cecair zink tulen pada permukaan papan percetakan warna bersalut bergalvani tidak padat, kabus air (air dan wap atau campuran air dan udara) disembur untuk menyebabkan nukleus kristal. Cecair zink yang tidak dikuatkan digunakan sebagai titik permulaan untuk menyebar ke luar untuk membentuk bunga zink.


Galvanized Steel Plate Galvanized Steel Plate Galvanized Steel Plate


Kaedah gas meniup permukaan: Apabila lapisan zink tulen di permukaan Plat Galvanized Steel   akan dipertahankan, jika arus stim atau aliran gas sulfur dioksida melalui permukaannya, kristal bunga seng dapat berkembang dengan lancar, dan corak yang lebih besar dapat diperolehi. Kaedah ini juga membentuk filem oksida padat dan meningkatkan ketahanan kakisan lapisan tergalvani.

 

Kaedah jejaring dawai: Kaedah ini hanya boleh digunakan pada Plat Galvanized Steel nipis   , yang menggunakan penggelek magnet untuk membawa sambungan dawai ke permukaan lapisan zink untuk tujuan ini. Oleh kerana titik sentuhan dawai pertama disejukkan, zarah pepejal produk siap dibentuk terlebih dahulu untuk menjadi nukleus kristal, dan cecair seng zink yang tidak terkumpul, iaitu, nukleus kristal mula menjernihkan dan berkembang menjadi membentuk zink .


 Galvanized Steel Plate  Galvanized Steel Plate  Galvanized Steel Plate


Pengeluaran spangle berkaitan dengan kualiti produk siap. Sekiranya perlu membuat bunga zink besar pada Plat Galvanized Steel , ia juga perlu mempertimbangkan faktor yang komprehensif. Kandungan di atas adalah untuk rujukan sahaja. Jika anda mempunyai maklumat yang lebih terperinci mengenai produk, sila hubungi kami.