Salutan PPGI dan Pemilihan Warna

- Apr 24, 2020-

Lapisan ppgi adalah tisu kosong. Air dan bahan-bahan yang menghakis (sulfat, dll.) Di udara menyerang sesuai dengan bahagian salutan yang lemah, menghakis di bawah lapisan filem, dan lapisan itu menggelembung keluar. Di samping itu, walaupun dengan ketebalan lapisan yang sama, lapisan sekunder lebih padat daripada lapisan primer. Menurut laporan asing dan hasil ujian kakisan yang relevan, lapisan positif dapat mencegah pencerobohan media yang mengakis. Oleh kerana mekanisme anti-karat yang berbeza dari primer dan lapisan atas, bukan sahaja ketebalan filem utama diperlukan tetapi juga primer (5 m) dan permukaan Ketebalan cat (1 5 m) adalah berbeza. Hanya dengan cara ini ketahanan kakisan setiap bahagian papan bersalut dapat seimbang.

PPGI memerlukan pelapis yang lebih tebal kerana memberikan jaminan hayat perkhidmatan yang lebih lama. Keperluan untuk pelapisan pasca bergantung pada penggunaan papan teras, yang hanya memerlukan lapisan primer pelekat, dan kerana persekitaran menghakis dalam ruangan setebal sekurang-kurangnya 10 meter, plat keluli berbentuk juga memerlukan dua lapisan salutan.

PPGI

Pemilihan warna PPGI terutama dianggap sesuai dengan lingkungan sekitar dan pilihan pengguna 0010010 # 39, tetapi dari sudut teknis, pemilihan pigmen cat berwarna terang adalah besar, dan pigmen anorganik dengan ketahanan yang baik (seperti titanium dioksida) boleh dipilih. Keupayaan pantulan haba cat (pekali pantulan cat hitam hitam) lebih rendah pada cat musim panas itu sendiri, yang bermanfaat untuk kehidupan cat. Di samping itu, walaupun warna atau serbuk lapisan diubah dari warna asal, filem warna terang tidak banyak mempengaruhi penampilan. Terdapat banyak warna organik dari warna dalam (terutama warna terang), yang mudah pudar ketika terkena sinar ultraviolet, dan warnanya akan berubah hanya dalam 3 bulan.

Bagi PPGI, kadar pengembangan haba lapisan dan plat keluli berbeza, terutamanya pekali pengembangan linear substrat logam dan lapisan organik.