Pelbagai kegunaan untuk galvanisasi

- Feb 07, 2019-

ciri

Keluli tergalvani yang diandalkan mempunyai ciri-ciri yang sangat baik: rintangan kakisan yang kuat, iaitu 3 kali lembaran galvanis tulen; permukaannya mempunyai bunga zink yang cantik, yang boleh digunakan sebagai papan luaran bangunan.


Rintangan kakisan

Rintangan kakisan "gegelung keluli bersalut aluminium" terutamanya disebabkan oleh fungsi perlindungan aluminium dan aluminium. Apabila zink dipakai, aluminium membentuk lapisan alumina padat yang menghalang bahan yang tahan kakisan daripada menghancurkan pedalaman.


Rintangan haba

Plat plat aloi aluminium-zink mempunyai rintangan haba yang baik dan boleh menahan suhu tinggi lebih daripada 300 darjah Celcius. Ia sama dengan rintangan pengoksidaan suhu tinggi lembaran keluli bersalut aluminium dan sering digunakan.


Tiub cerobong, ketuhar, pencahayaan dan warna pendarfluor.


Reflektif haba

Lembaran keluli tergalvani yang berkelip mempunyai pemantulan haba yang tinggi, iaitu dua kali ganda kepingan keluli tergalvani, yang sering digunakan sebagai bahan penebat.


Ekonomi

Oleh kerana ketumpatan 55% AL-Zn adalah lebih kecil daripada ketumpatan Zn, lembaran keluli bersalut aluminium bersalut lebih besar daripada keluasan keluli bersalut sebanyak 3% atau lebih dalam kes di mana beratnya adalah sama seperti lapisan berlapis emas.


gunakan

Bangunan: bumbung, dinding, garaj, dinding kalis bunyi, paip dan rumah modular, dsb.


Automobiles: muffler, paip ekzos, lampiran penyapu, tangki bahan api, kotak trak, dll.


Peralatan rumah: peti sejuk peti sejuk, dapur gas, penghawa dingin, ketuhar gelombang mikro elektronik, bingkai LCD, pita letupan CRT, lampu belakang LED, kabinet elektrik dan lain-lain.


Pertanian: rumah babi, rumah ayam, lumbung, paip rumah hijau, dll.


Lain-lain: penutup penebat haba, penukar haba, pengering, panas dan sebagainya.


Langkah berjaga-jaga untuk digunakan

Penyimpanan: Simpan di dalam gudang, dan sebagainya, biarkan ia kering dan berventilasi, dan jangan biarkan ia dalam iklim berasid untuk jangka masa yang panjang. Adalah perlu untuk mengelakkan hujan semasa penyimpanan luaran dan untuk mengelakkan bintik pengoksidaan yang disebabkan oleh pemeluwapan.


Pengangkutan: Untuk mengelakkan kesan luar, SKID harus digunakan untuk menyokong gegelung keluli pada alat pengangkutan, mengurangi susunan dan mencegah hujan.


Pemesinan: Apabila pemprosesan ricih COILCENTER, minyak pelincir yang sama seperti plat aluminium diperlukan. Apabila menggerudi atau memotong lembaran keluli tergalvani, perlu menghapuskan pemfailan besi berselerak dalam masa.


Plat keluli tergalvani biasanya digunakan untuk rawatan pos

KERING

MINYAK

Chromate

AFP / Galva bersih

Bukan Gr, Bebas Gr