Langkah berjaga-jaga untuk penggunaan gegelung keluli tergalvani

- Sep 10, 2019-

Masalah biasa Galvanized Steel Coil Permohonan:

Jika rembesan air berlaku semasa penyimpanan, pemuatan, pemunggahan dan pengendalian, ia akan menyebabkan kakisan. Sila berikan perhatian khusus untuk memuatkan, memunggah, mengendalikan, kembali kelembapan dan pemeluwapan pada hari-hari hujan. Selain itu, kelembapan persekitaran yang tinggi, persekitaran semula jadi asid dan alkali tidak kondusif untuk penyimpanan, sila simpan di dalam bilik kering dan bersih. Jika permohonan pelarut menggilap permukaan keluli tebal, akan membuat permukaan fosfat salutan rawatan memakai atau pergi, sila membayar perhatian khas yang cukup.Jika lekatan gris dan perkara-perkara kotor yang lain, akan membahayakan ciri-ciri, sila membayar perhatian khusus yang cukup.Jika pengeluaran sangat diproses, lapisan zink akan dimusnahkan. Pastikan sebelum permohonan. Dengan berlalunya masa, plat keluli tebal akan mempunyai ciri pemprosesan pengeluaran yang dikurangkan, ubah bentuk shen tarik dan sebagainya, untuk mengelakkan perkara sedemikian, dicadangkan untuk memohon secepat mungkin.

Galvanized Steel Coil

Mengikut kaedah pemprosesan pembuatan dan pengeluaran boleh dibahagikan kepada berikut: plat keluli tebal galvanized panas-dip. Lembaran keluli tergelek sejuk menyusup ke dalam mandi zink cair untuk mematuhi lapisan permukaan ke lapisan lembaran keluli bersalut zink sejuk. Pada peringkat ini, pemilihan utama adalah proses galvanizing yang berterusan secara berterusan, iaitu untuk terus menyalurkan plat keluli tebal ke dalam tangki penyaduran zink bersalut untuk membentuk lembaran tergalvani; lembaran tergalvani halus. Plat keluli tebal ini dihasilkan oleh kaedah berenang panas, tetapi selepas dibuang, ia segera dipanaskan hingga 600 ° C untuk mengubahnya menjadi filem plastik aloi aluminium zink dan besi. Ini gegelung keluli tergalvani mempunyai lekatan yang sangat baik dan pengelasan lapisan seni bina; lembaran electrogalvanized.

Galvanized Steel Coil

Pengeluaran gegelung keluli tergalvani ini mempunyai sifat proses yang sangat baik. Walau bagaimanapun, salutan itu nipis, dan rintangan kakisan tidak dapat dibandingkan dengan lembaran keluli tergalvani panas; penyaduran bersalut tunggal dan cadar tergalvani dua sisi. Lembaran tergalvani sebelah sisi, yang merupakan produk yang dipancarkan panas hanya pada satu sisi. Dalam aspek kimpalan elektrik, penyemburan, pencegahan karat, pemprosesan pengeluaran, dan lain-lain, ia mempunyai kebolehsuaian yang lebih kuat daripada lembaran keluli tergalvani di kedua-dua belah pihak. Untuk menghilangkan kecacatan zink yang tidak bersalut tunggal dan dua sisi, terdapat kepingan keluli tergalvani yang disalut dengan lapisan zink yang sengit di sisi lain, iaitu lembaran keluli tergalvani dua sisi; aloi aluminium dan lembaran galvanis komposit. Ini adalah plat keluli tebal yang diperbuat daripada zink dan bahan logam lain seperti aluminium, plumbum, zink, dan sebagainya, yang diperbuat daripada aloi aluminium atau jenis komposit. Plat keluli tebal ini mempunyai ciri-ciri karat yang luar biasa dan ciri semburan yang sangat baik.