Langkah berjaga-jaga Semasa Memasang Plat Bersalut Warna

- Jun 02, 2020-

Plat bersalut warna sering digunakan dalam pembinaan. Kerana prestasi mereka yang baik, mereka disukai oleh orang. Sekiranya operasi yang tidak betul semasa pemasangan boleh menyebabkan kemalangan tersembunyi, langkah berjaga-jaga apa yang harus diambil semasa memasang papan bersalut warna? Seterusnya, mari kita lihat bersama&# 39!

Bahagian atas Plat bersalut warna hendaklah berada pada satah yang sama. Mengikut keadaan sebenarnya, kedudukan papan dicat dapat disesuaikan dengan mengetuk atau bersantai. Tidak dibenarkan langsung mengetuk bahagian bawah pendakap pemasangan untuk menyesuaikan cerun atau kedudukan bumbung. Peletakan papan bersalut warna yang betul dapat memastikan penutupannya yang berkesan. Sebaliknya, jika papan bersalut warna diletakkan dengan tidak betul, ia akan mempengaruhi kesan pengedap papan bersalut warna, terutama berhampiran titik tengah pendakap. Tidak boleh ada cip atau benda logam di permukaan papan bersalut warna. Bersihkan dengan kerap dan elakkan berjalan di atasnya untuk mengelakkan kerosakan pada cat cat.

color coated plate

Apabila panel bumbung digantung pada bingkai bumbung untuk pemasangan, perhatikan arah bahagian tulang rusuk wanita dari panel bumbung untuk memastikan bahawa vertikal kedudukan pemasangan panel awal dan selokan diperiksa dengan betul ketika berjalan di atas bumbung, dan anda harus mengelakkan memijak permatang atap. Hanya boleh menginjak slot. Semasa mengangkut plat aluminium bersalut warna, filem harus digunakan di antara lapisan untuk mengelakkan calar yang disebabkan oleh gelongsor relatif. Elakkan pengangkutan dan operasi di papan. Sekiranya anda hanya boleh bekerja di papan, anda boleh meletakkan papan loncatan kayu di permukaan papan, dan kedua hujung papan spring mesti disokong di papan. Dilarang keras menggunakan mesin pemotong untuk memotong jubin seramik warna untuk mengelakkan pemotongan dan pengaratan serbuk logam suhu tinggi. Betulkan bolt plat aluminium warna dan tutup dengan bahan kalis air untuk mengelakkan air hujan masuk ke karat.

Papak bumbung hendaklah dibina secepat mungkin setelah atap selesai. Sekiranya pembinaan tidak dapat dilakukan dengan segera, penebat plastik harus digunakan untuk melindungi bahan penebat bumbung untuk mengelakkan kesan penebat dari hujan. Sebahagian permukaan papan bersalut warna dilapisi dengan filem organik lutsinar yang direka khas. Setelah ditetapkan, sebaiknya dikupas dengan segera untuk mengelakkan pendedahan cahaya matahari dan meningkatkan lekatan antara filem organik dan permukaan papan yang dilapisi warna.