Menemui bahawa permukaan plat keluli warna tercalar selepas pemasangan Bagaimana untuk dilakukan

- Apr 10, 2019-

Menemui bahawa permukaan plat keluli warna tercalar selepas pemasangan Bagaimana untuk dilakukan


Telah mendapati bahawa permukaan plat keluli warna tercalar selepas pemasangan.

Bagaimana untuk melakukan Gores berlaku pada peringkat yang berbeza dari plat keluli warna ke plat warna yang ditekan. Panjang dan kedalaman calar berbeza, dan kaedah rawatan yang berbeza tersedia untuk calar yang berbeza.

Biar saya terangkan kepada anda rawatan calar pada permukaan selepas pemasangan.

Tampal kaedah pemprosesan:

1. Selepas pemasangan, permukaan papan sedikit tercalar. Selepas menyapu, ia boleh disisipkan dengan pita telus biasa. Kemudian dipanaskan sedikit pada pita dengan api. Ia lebih mudah untuk menggabungkan papan dan pita. Dilindungi selama dua tahun tanpa kakisan, kaedah ini mudah dan mudah tetapi berkesan.

2. Melekat dengan pita kalis air akan mempunyai kesan yang baik, kerana pita kalis air mempunyai lapisan kerajang aluminium, yang boleh tahan kalis air dan tahan panas, dan pelekatan gam sangat tinggi dan anti-penuaan.

Kaedah pemprosesan pemotongan:

Jika permukaan papan tercalar atau jarang, gunakan alat untuk memotong bahagian-bahagian yang tidak diingini.

Kaedah rawatan lukisan diri:

Kaedah ini adalah mudah dan berkesan, dan ia adalah yang paling praktikal dan yang paling biasa. Sebelum lukisan, pastikan permukaan plat warna, tiada kekotoran, tiada habuk, semburan sedikit dari atas satu meter, warna cat adalah pelbagai dan harga tidak mahal, anda boleh membelinya di kedai perkakasan berdekatan.

Jika plat keluli warna yang rosak tidak dirawat tepat pada waktunya, ia akan memberi kesan langsung kepada hayat perkhidmatan dan juga akan menjejaskan kesan estetik. Oleh itu, kita perlu berhati-hati ketika memasang, cuba untuk mengelakkan kerosakan yang disebabkan oleh plat warna, mengikut rujukan di atas digabungkan dengan keadaan sebenar untuk menjalankan rawatan yang sepadan.