Spesifikasi dan Penampilan lembaran Aluminium Galvanized Hot SGLC

- Sep 20, 2019-

Lembaran aluminium galvanized panas SGLC juga sejenis lembaran tergalvani, lembaran tergalvani. Lembaran tergalvani adalah lembaran keluli yang permukaannya disalut dengan lapisan zink. Penyaduran zink adalah kaedah ekonomi yang berkesan untuk memelihara hakisan yang sering digunakan. Kira-kira separuh pengeluaran zink di dunia digunakan dalam proses ini. Lembaran keluli bergalvani digunakan untuk mengelakkan hakisan permukaan lembaran keluli dan memanjangkan hayat perkhidmatannya. Permukaan lembar keluli disalut dengan lapisan zink logam. Lembaran keluli bersalut zink ini dipanggil lembaran galvanis.


Hot-dip Galvanized Aluminum sheet

Pengkelasan

Mengikut kaedah pengeluaran dan pemprosesan boleh dibahagikan kepada kategori berikut: 1. dip galvanized steel. Lembaran keluli direndam dalam mandi zink cair untuk mematuhi lembaran keluli bersalut zink ke permukaan. Pada masa ini, ia terutamanya dihasilkan oleh proses galvanizing berterusan, iaitu, lembaran keluli tergelincir terus direndam dalam tangki penyaduran zink bersalut untuk membentuk lembaran keluli tergalvani; dan lembaran keluli tergalvani digunakan. Lembaran keluli ini juga dihasilkan dengan mencelupkan panas, tetapi selepas ia dibuang, ia dipanaskan hingga kira-kira 500 ° C untuk membentuk salutan aloi zink dan besi. Lembaran tergalvani ini mempunyai lekatan yang baik dan kebolehkimpalan salutan; 3. kepingan keluli elektrik terpilih. Pengeluaran lembaran keluli tergalvani seperti elektroplating mempunyai proses yang baik. Walau bagaimanapun, salutan itu lebih kurus dan rintangan kakisan tidak begitu baik seperti lembaran tergalvani panas; 4. penyaduran plating bersalut dan keluli tergalvani yang berbeza-beza. Keluli tergalvani sebelah sisi, iaitu, satu produk yang hanya dilancarkan pada satu sisi. Ia mempunyai penyesuaian yang lebih baik daripada lembaran tergalvani dua sisi dalam kimpalan, lukisan, rawatan anti karat dan pemprosesan. Untuk mengatasi kelemahan zink yang tidak bersalut di satu sisi, terdapat lembaran tergalvani yang dilapisi dengan lapisan zink yang sengit di sisi yang lain, iaitu, bebibir berganda berganda berganda; 5.alloy, lembaran keluli tergalvani komposit. Ia diperbuat daripada zink dan logam lain seperti plumbum, aloi zink atau keluli bersalut komposit. Plat keluli ini mempunyai rintangan karat yang sangat baik dan sifat salutan yang baik. Sebagai tambahan kepada lima jenis di atas, terdapat juga lembaran keluli tergalvani berwarna, lembaran keluli bergalvani dicetak, dan lembaran keluli tergalvani berlapis polivinil klorida.


Hot-dip Galvanized Aluminum sheet


Spesifikasi


Piawaian lembaran Aluminium Dip galvanized Aluminium yang relevan menyenaraikan ketebalan standard yang disyorkan, panjang dan lebar lembaran tergalvani dan sisihan yang dibenarkan. Penyimpangan ketebalan pada umumnya 0.05mm, sisihan lebar dan lebar biasanya 5mm, dan ketebalan plat umumnya antara 0.4mm dan 3.2mm


Hot-dip Galvanized Aluminum sheet

Rupa


Hot-dip Galvanized Aluminum sheet Hot-dip Galvanized Aluminum sheet


(1) Keadaan permukaan: Lembaran tergalvani mempunyai keadaan rawatan permukaan yang berlainan kerana kaedah rawatan yang berlainan dalam proses salutan, seperti bunga zink biasa, bunga zink halus, bunga zink rata, bunga bebas zink dan permukaan phosphating. Piawaian Jerman juga menentukan paras permukaan. (2) Lembaran tergalvani harus mempunyai penampilan yang baik dan tidak boleh mempunyai kecacatan yang berbahaya seperti penyaduran, lubang, keretakan dan keruntuhan, ketebalan penyaduran yang berlebihan, calar, noda asid kromat, karat putih, dan sebagainya. Standard asing tidak begitu jelas mengenai kecacatan rupa tertentu. Sesetengah kecacatan tertentu hendaklah disenaraikan pada kontrak semasa membuat pesanan.