Penyimpanan gulungan bersalut warna

- Nov 14, 2019-

gulungan bersalut warna tidak digunakan untuk masa yang lama. Orang perlu melakukan tugas penyimpanan dan penyimpanan yang baik. Sekiranya penyimpanan tidak baik, ia akan dimusnahkan. Bagaimana seharusnya orang menyimpannya dengan betul? Apakah masalah biasa?

gulungan bersalut warna hendaklah disimpan dalam persekitaran yang bersih dan rapi untuk mengelakkan hakisan pelbagai media menghakis.

color coated rolls

Gulungan bersalut warna harus disimpan di udara dalaman yang kering dan berventilasi secara alami untuk mengelakkan penyimpanan luaran dan penyimpanan di tempat di mana kondensasi mungkin berlaku dan perbezaan suhu adalah besar. Rintangan tempat penyimpanan harus datar, bebas dari blok keras dan mempunyai beban beban yang mencukupi. Keluli gegelung menegak hendaklah diletakkan pada peralatan seperti pad pemadam, slip, pendakap tetap, dan sebagainya, dan gelung dengan gelang itu harus menghadap ke atas. Untuk mengelakkan berlakunya penghancuran, biasanya tidak disimpan di halaman, dan ketinggian palletizing terhad apabila palletizing disimpan.

Color coated rolls

Sifat-sifat fizikal gulungan bersalut dan beberapa ciri salutan seperti kekerasan pensil, nilai T-bend, nilai daya impak, dan lain-lain akan sangat berbeza dengan peningkatan masa penyimpanan, jadi dicadangkan agar pelanggan menghasilkan aplikasi pemprosesan dengan segera yang mungkin. Ruang simpanan hendaklah disediakan dengan ruang dalaman yang mencukupi untuk mengangkat aplikasi jentera dan peralatan. Menyelesaikan penyimpanan plat keluli tebal dan gegelung yang berkesan untuk akses mudah dan meminimumkan pergerakan yang tidak perlu.