Ajar anda untuk menilai kualiti duit syiling bersalut warna

- Nov 20, 2020-

Duit sulung bersalut warna adalah sejenis bahan serat, juga dipanggil plat keluli karbon bersalut berwarna-warni. Ia digunakan dengan pelapis industri kimia analisis selepas permukaan berterusan deoiling, pickling dan fosfat dan lain-lain rawatan pemindahan kimia analisis pada barisan pengeluaran automatik. Produk yang dibuat dengan penaik. Jenis penyadang panel bersalut warna boleh dibahagikan kepada: poliester (PE), poliester plastik kejuruteraan diubahsuai silikon (SMP), fluorida polivinylidene (PVDF), poliester rintangan cuaca tinggi (HDP), penyelesaian koloidal dolomite yang dibakar cahaya.

Perhatikan ketebalan plat keluli asas dan ketebalan sub-filem

Duit sulung bersalut warna terdiri daripada plat keluli tebal asas dan retroperitoneum berwarna-warni atau penyaduran. Semua orang perlu mempertimbangkan sepenuhnya ketebalan plat keluli tebal asas dan kot pasca-peritoneal pada mulanya. Asas keluli keluli warna yang lebih baik plat keluli tebal adalah 0.02 ~ 0.05mm, dan ketebalan sub-filem atau penyaduran umumnya hanya 0.15mm atau kurang. Kerana dari sudut pandangan masa penggunaan tudung keluli warna yang rosak, ketebalan plat keluli tebal asas adalah sangat penting. Walau bagaimanapun, sesetengah pengeluar yang menghasilkan dan memproses duit sulung keluli warna secara amnya bekerja pada plat keluli tebal asas dan kot kokut keluli warna atau sub-filem. Mereka mengurangkan ketebalan plat keluli tebal asas, tetapi meningkatkan ketebalan retroperitoneum untuk mengurangkan pengeluarangelung keluli warna. Kos, yang sangat mengurangkan hayat perkhidmatan kuil bersalut warna.

1

Dengar bunyi

Ketukkan duit syiling bersalut warna dengan jari anda atau dengan benjolan. Jika bahan mentah geut keluli warna miskin, bunyi yang dihantar akan muffled, bunyi bahan komposit logam tidak jelas, dan bunyi bahan komposit logam keluli warna dengan bahan mentah yang sangat baik agak kuat , Bising.

Perhatikan tepi terdedah duit sulung keluli warna

Untuk mendapatkan gegelung bersalut warna, saya mula-mula memerhatikan sama ada plat keluli tahan karat terdedah gegelung keluli warna, seperti seksyen salib, dikristal halus, sama ada kelabu, gelap, dan lembap. Jika bahagian salib adalah kristal halus, kualitinya agak baik.

melihat harga

Semuanya dibayar. Apabila kita membandingkan kualiti tanah bersalut warna, harga adalah satu aspek, tetapi tidak perlu memberi perhatian terlalu banyak kepada harga. Jika harga satu jenis kuil keluli berwarna jauh lebih rendah daripada yang lain, semua orang mesti memberi perhatian kepadanya.