Punca Masalah Kualiti di PPGI Steel Coil

- Oct 22, 2019-

Bercakap tentang penggunaan Coil Steel PPGI boleh dikatakan sangat luas, tetapi gegelung bersalut warna akan mempunyai masalah kualiti untuk beberapa sebab semasa pemprosesan.

1. Kekerasan PPGI Steel Coil adalah miskin (kekerasan pensil): menggunakan pensil lukisan untuk memaksa lapisan pada permukaan salutan, dan lap permukaan belakang untuk meninggalkan gores. Punca: 1, suhu relau rendah, salutan tidak cukup sembuh. 2. Syarat pemanasan tidak sesuai. 3. Ketebalan salutan adalah tebal daripada yang dinyatakan.

PPGI Steel Coil

2. The Coil Steel PPGI kelihatan pitting: perkara asing atau debu bercampur dari luar selepas lukisan, sebahagian atau semua permukaan, terdapat sebutir seperti butiran. Punca: 1. Cat bercampur dengan jenis lain atau syarikat lain. 2. Dalam cat, bahan asing bercampur. 3. Mencuci air yang buruk semasa pra-rawatan.

3. terdapat gelembung di pinggir lapisan warna: terdapat cat pada kedua-dua sisi, dan selepas pengeringan, gelembung muncul. Punca: Ada banyak burrs pada bahan baku, dan ada jurang di kedua sisi.

PPGI Steel Coil

Produk bersalut warna adalah produk plat umum yang telah digunakan secara meluas dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Saya tidak tahu berapa banyak yang anda tahu mengenai produk ini. Mari kita lihat secara ringkas oleh kakitangan kami. Saya harap dapat membantu anda.

Coil keluli PPGI diperbuat daripada lembaran tergalvani panas, plat aluminium-zinc panas, lembaran elektro-tergalvani, dan sebagainya, dan selepas pretreatment permukaan (kimia degreasing dan rawatan penukaran kimia), satu atau beberapa lapisan salutan organik adalah digunakan di luar, diikuti oleh Produk yang telah dibakar dan disembuhkan. Ia juga dinamakan untuk coil keluli bersalut warna cat organik yang disalut dengan pelbagai warna, yang disebut sebagai gegelung bersalut warna.

PPGI Steel Coil

Sebagai tambahan kepada perlindungan lapisan zink, gegelung keluli PPGI menggunakan jalur keluli tergalvani panas dipalukan dengan lapisan zink untuk melindungi jalur keluli daripada karat dan hayat perkhidmatan lebih panjang daripada jalur bergalvani. Panjang, kira-kira 1.5 kali. Untuk kandungan produk bersalut warna, anda boleh menerangkan dengan mudah di sini. Sekiranya anda ingin mengetahui maklumat yang lebih menarik, sila semak kemaskini laman web kami.