Kaedah Penyelenggaraan Harian Lembaran Keluli Bersalut Warna

- May 09, 2020-

Walaupun pelbagai lapisan organik Lembaran Keluli Bersalut Warna dapat memberikan tahap perlindungan yang berbeza untuk plat, itu tidak bermaksud bahawa plat ini tidak perlu dijaga. Penyelenggaraan adalah langkah asas untuk memperpanjang jangka hayat Lembaran Keluli Bersalut Warna. Sekiranya penjagaan dan pemeliharaan diabaikan, sukar bagi Lembaran Keluli Bersalut Warna untuk memastikan bahawa ia dapat mencapai had umur perkhidmatan standard. Terdapat banyak rakan yang masih belum memahami kaedah penyelenggaraannya. 0010010 # 39 Mari 0010010 # 39 melihat kandungan berikut:

Color Coated Steel Sheet

Lembaran Keluli Bersalut Warna mempunyai jangka hayat yang lebih lama daripada panel cat biasa selama bertahun-tahun, tetapi ia masih perlu dibersihkan. Sekiranya pembersihan air hujan automatik, seperti atap, tidak diperlukan penyelenggaraan. Selepas pembersihan, kakisan yang terkumpul dapat dikeluarkan untuk mengekalkan penampilan bangunan yang tidak dicat. Yang perlu dibersihkan ialah pendakap, panel sisi gantung, panel pintu gudang, parit belakang yang terkulai, dll.

Penyelenggaraan harian Lembaran Keluli Bersalut Warna termasuk pembersihan dan pembaikan

Pembersihan Lembaran Keluli Bersalut Warna harus selalu dilakukan, terutama di tepi laut dan debu industri adalah serius. Secara amnya, ia boleh dibasuh dengan air. Kualiti dan lekatan lapisan pembaikan Lembaran Keluli Bersalut Warna mestilah lebih buruk daripada lapisan semula jadi, jadi pembaikan hanya perlu dipertimbangkan apabila kerosakan kecil dijumpai semasa pemprosesan dan pemasangan. Bersihkan kotoran di lokasi yang telah dibaiki sebelum dibaiki. Gunakan pena pembaikan untuk membuat pembaikan.

Semua pengguna melakukan penyelenggaraan Lembaran Keluli Bersalut Warna mengikut kaedah di atas. Kerja penyelenggaraan secara berkala bukan sahaja dapat mengekalkan ketahanan kakisan pada lapisan bersalut warna, tetapi juga dapat membantu mengekalkan penampilannya.