Jenis Substrat Utama Plat Bersalut Warna

- May 08, 2020-

Color Coated Plate juga dipanggil plat keluli warna. Plat keluli bersalut warna menggunakan plat keluli tergulung sejuk dan plat keluli tergalvani. Berikut adalah jenis substrat yang diperkenalkan oleh pengeluar papan bersalut warna.

Plat keluli tebal bersalut warna yang terbuat dari plat keluli sejuk-sejuk mempunyai penampilan yang terang, dan mempunyai ciri-ciri pengeluaran dan pemprosesan plat keluli yang dilancarkan sejuk. Oleh itu, produk ini hanya digunakan sebagai langkah perlindungan sementara dan bahan mentah yang tidak ditentukan di dalam bilik.

color coated plate

Lapisan organik plat keluli tergalvani panas adalah plat bersalut warna tergalvani panas. Selain melindungi zink, lapisan seni bina kimia organik permukaan juga mempunyai kesan perlindungan dan pencegahan karat, dan jangka hayatnya lebih lama daripada pelapis seni bina tergalvani panas. Kandungan zink plat galvanis hot-dip adalah {{2}} g / m 2 (dua sisi) dan 275 g / m 2.

Cat aluminium-zink hot-dip juga boleh dipilih mengikut keperluan plat keluli bawah yang disembur (55% ai-zn dan 5% ai-zn).

Plat elektrogalvanis digunakan sebagai substrat, dan produk galvanis organik adalah lapisan tergalvani. Kerana lapisan tergalvani tipis, kandungan zink biasanya 20 / 20 g / m 2, yang tidak sesuai untuk dinding dan bumbung luar. Namun, kerana penampilannya yang cantik dan prestasi pemprosesan yang sangat baik, ia dapat digunakan dalam peralatan rumah tangga, akustik, perabot keluli, dan hiasan dalaman.