Penggunaan Galvalume

- Jul 18, 2019-

Penggunaan Galvalume

Lembaran asal yang dilancarkan sejuk dan galvalum telah secara beransur-ansur digantikan oleh aluminium-zink. Jadi, apakah aplikasi aluminium tergalvani, yang tidak terdapat dalam lembaran sejuk dan tergalvani, dan harus digunakan dengan aluminium-zink. Bagaimana dengan masalah ini?

Penggunaan zink galvanized: dalam pembinaan: boleh digunakan untuk bumbung, dinding, garaj, dinding kalis bunyi, paip dan rumah modular. Di sektor automotif: boleh digunakan untuk selendang, paip ekzos, lampiran penyapu, tangki bahan api, kotak trak. Peralatan rumah: boleh digunakan dalam backboard peti sejuk, dapur gas, penghawa dingin, ketuhar gelombang mikro elektronik, bingkai LCD, pita ledakan CRT, lampu latar LED, kabinet elektrik, dll.

Rintangan kakisan Galvalume AZ150 pada suhu bilik ialah 2-5 kali dari 275 g yang tergalvani, dan dari segi harga, dengan populariti galvanizing, kos pengeluaran dikurangkan, dan harga AZ150 tergalvani Ia secara umumnya lebih rendah daripada harga daripada 275 gram galvanized. Jadi boleh dikatakan bahawa: aluminium-seng adalah pengganti untuk galvanizing tinggi zink, yang akan perlahan-lahan menggantikan dan menghilangkan zink yang tinggi tergalvani. Ini adalah salah satu daripada mereka. Kedua, aluminium-zink plating boleh digunakan untuk masa yang lama pada suhu tinggi 315 darjah tanpa pengoksidaan. Rintangan suhu tinggi lembaran tergalvani hanya boleh mencapai lebih daripada 100 darjah, dan masa yang dapat dipatuhi sangat pendek. Selepas masa yang lama, lapisan zink bergalvani akan teroksidasi, supaya galvanisasi kehilangan harta pelindung, iaitu rintangan kakisan. Penurunan ketara.

Penggunaan zink galvanized telah diiktiraf oleh ramai orang dalam industri, jadi pedagang yang suka aluminium tergalvani juga semakin meningkat.