Apakah Klasifikasi Papan Bersalut Warna

- Jul 29, 2020-

Dikelaskan mengikut substrat yang digunakan; substrat yang biasanya digunakan untuk plat keluli bersalut organik adalah: plat gulung sejuk, plat tergalvani panas, plat elektro-galvanis, plat aloi, plat aluminium tergalvani, plat aloi elektro-galvanis, plat timah, plat krom, plat aluminium Tunggu.


Dikelaskan oleh teknologi pemprosesan; mengikut kaedah pelapisan yang berbeza, terdapat plat keluli bersalut organik yang dibuat dengan lapisan roller, penyemburan, serbuk, pelapisan, dan percetakan. Mengikut masa pelapisan yang berlainan, terdapat kepingan keluli bersalut organik yang disediakan dengan melapisi dengan proses yang berbeza seperti satu lapisan dan satu penaik, dua lapisan dan dua penaik, tiga lapisan dan tiga penaik, dan empat lapisan dan empat penaik. Menekan bunga atau mencetak titik pemprosesan: ia juga dapat dibahagikan kepada pelat keluli bersalut seperti papan bijirin kayu, butir marmar, butir perawatan kulit, dan biji-bijian mortar simen.

image

Dikelaskan oleh prestasi salutan; Mengikut ciri prestasi lapisan organik, terdapat papan salutan tahan cuaca tinggi, papan salutan tahan suhu tinggi, papan salutan pemadam sendiri, papan salutan pensterilan, papan salji salji tidak melekat, papan salutan tahan sidik jari dan papan bersalut pelincir diri .


Dikelaskan mengikut pelapis dan aplikasi khas; seperti lapisan epoksi kaya zink, plat keluli bersalut organik dengan plat keluli sejuk-sejuk sebagai substrat, plat keluli permukaan berkelompok, dan beberapa lamina berlapis mesin khas, seperti papan panel kayu dan panel sandwic, papan tahan kejutan, dll.


Dikelaskan mengikut jenis cat; umumnya dikelaskan mengikut cat yang digunakan untuk membuat lapisan organik, terdapat plat keluli bersalut PVC, plat keluli bersalut poliester, plat keluli bersalut akrilik, plat keluli bersalut fluorokarbon, plat keluli bersalut poliester silikon, dll.