Apakah Proses Pengeluaran Lembaran Bersalut Warna

- Apr 22, 2020-

Lembaran bersalut warna - didasarkan pada lembaran keluli tergulung sejuk dan {0}} dan kepingan keluli tergalvani. Jika tidak, ia terkena gas sulfur dioksida, garam dan habuk. Oleh itu, semasa merancang, semakin besar kecenderungan bumbung, semakin kecil kemungkinan terkumpulnya habuk dan bahan cemar lain, dan semakin lama hayat perkhidmatannya; untuk kawasan atau bahagian yang tidak sering dibasuh oleh hujan, mereka mesti dicuci secara berkala pada keluli jalur bergelombang Dingin - yang biasa disebut kepingan keluli bersalut.

Lembaran warna - yang dilapisi dengan warna khas memerlukan warna sementara dan banyak pengeluar tidak dapat mengekstrak warna yang diinginkan oleh pengguna, jadi kesan pengekstrakan sebenarnya tidak kuat, jadi - disebut perbezaan warna.

Di samping itu, walaupun berpartisipasi dalam perang harga dapat menjamin kualiti produk, pasti akan membawa kepada lingkaran setan di pasaran. Sebilangan pengeluar menurunkan harga, sementara yang lain hanya boleh memaksa menurunkan harga. Akhirnya harga akan muncul semula. Pengguna biasanya memilih untuk memilih Harga pengeluar lembaran tergalvani yang baik dan tahap kepercayaan jenama secara beransur-ansur menurun, yang tidak kondusif untuk pembuatan kepingan tergalvani dalam jangka masa panjang.

color coated sheet

Lembaran bersalut warna - menguruskan pelbagai proses dalam proses pembuatan dengan ketat untuk memastikan kualiti penampilan, ketahanan dan tahap prestasi teknikal yang seragam. Terdapat dua faktor terpenting dalam penyaringan topcoat. Dua daripadanya adalah untuk mempertimbangkan lekatan antara primer dan topcoat dan substratnya. Enam daripadanya adalah lapisan atas yang menunjukkan sebahagian besar ketahanan kakisan lapisan. Dari intipati ini, pasta lembaran tergalvani warna epoksi adalah satu-satunya pilihan. Mengingat fleksibiliti dan ketahanan UV, anda juga boleh memilih lapisan atas poliuretana.

Lembaran lapisan warna yang dihasilkan secara besar-besaran adalah murah, dan dibandingkan dengan penyelesaian penyaduran elektrik untuk bahagian produk, kandungan kelembapan komponen cecair dalam lapisan seni bina adalah tinggi, kehilangan lapisan seni bina kimia organik rendah, dan perkembangan ekonomi. Penggunaan papan bersalut warna - sangat memudahkan proses pengeluaran, dan bahan kimia organik tidak dapat dijumpai untuk menyelesaikan pencemaran udara yang disebabkan oleh cat dan penaik.

Selain itu, kerana bentuk lapisan sebelum pemprosesan plat keluli, ia disebut keluli bersalut pra - di luar negara.

Aliran proses: Industri lembaran bersalut warna - juga mempunyai sejarah pendek dan juga industri matang. Terdapat banyak syarikat yang sangat baik. Dalam perkembangan industri gegelung warna, banyak syarikat lama telah merosot.