Apa yang perlu diberi perhatian semasa pemasangan papan bersalut warna

- Jun 18, 2020-

Bahagian atas purlin yang digunakan untuk menyokong papan dicat mestilah pada satah yang sama. Kedudukan purlin boleh dilaraskan mengikut keperluan sebenar untuk ketuk atau berehat. Jangan sesuaikan secara langsung cerun dan kedudukan bumbung di bawah pendakap tetap untuk serangan lisan. Dengan betul mengkonfigurasi papan bersalut warna boleh memastikan berkesan lentur. Sebaliknya, jika plat bersalut warna tidak sejajar dengan betul apabila diletakkan, halaman warplat bersalut warna akan terjejas, terutamanya berhampiran pusat sokongan.

color coated board

Untuk mengelakkan papan salutan warna daripada menjadi berbentuk kipas, runtuh, dan tidak konsisten dengan tepi bawah bumbung disebabkan kesilapan pembinaan, sentiasa memeriksa sama ada papan salutan warna betul apabila memasang pada papan salutan warna, dan sentiasa mengukur dari atas dan bawah papan lapisan warna sama ada jarak antara tepi kedua-dua hujung dan longkang sama , untuk mengelakkan sama ada papan salutan warna cenderung.

Buang serpihan logam seperti spatters air, rod rivet, pengikat tinggal di atas bumbung selepas pemasangan. Serpihan logam ini akan menyebabkan kakisan lembaran bersalut warna.