Kenapa Gunakan Tinplate

- Oct 15, 2019-

1.penghidupayaan


Di samping menyebabkan tindak balas yang merugikan dalam makanan, cahaya juga boleh menyebabkan perubahan dalam protein dan asid amino.

Walau bagaimanapun, apabila vitamin C terdedah kepada cahaya, lebih cenderung menyebabkan ia berinteraksi dengan bahan makanan lain, mengakibatkan kerugian besar.

Menurut penyelidikan dan analisis, kehilangan vitamin C dalam botol kaca yang jelas adalah 14 kali lebih tinggi daripada itu dalam botol gelap.

Cahaya juga boleh menyebabkan bau oksidatif dalam susu, serta retak nukleus dan methionine untuk kehilangan nilai pemakanan.

Kelegapan timah boleh menjadikan kadar pemeliharaan vitamin C tertinggi.

tinplate

2. pengedap makanan


Sifat penghalang wadah pembungkus ke udara dan gas tidak menentu yang lain adalah penting untuk pemeliharaan nutrien dan kualiti deria.

Membandingkan pelbagai bekas pembungkusan jus membuktikan bahawa kadar penghantaran oksigen kontena secara langsung memberi kesan kepada penggerudian jus dan pemeliharaan vitamin C;

Tin logam dengan kadar penghantaran oksigen yang rendah, botol kaca dan aluminium foil, dan kadbod mempunyai pemeliharaan vitamin C.

Antaranya, tin besi adalah yang terbaik.

tinplate

3. pengurangan timah


Timah di dinding dalaman tinplate bertindak pada oksigen yang tersisa dalam bekas semasa mengisi, mengurangkan peluang pengoksidaan bahan makanan.

Pengurangan timah mempunyai kesan pemeliharaan yang baik terhadap rasa dan warna buah-buahan berwarna dan jus.

Oleh itu, penggunaan tin besi yang tidak dicetuskan adalah lebih baik daripada pemakanan jus lain.

Browning adalah sedikit, penerimaan kualiti rasa adalah baik, dan jangka hayatnya diperpanjang.

tinplate