Kelebihan Gelung Steel Galvalume

- Mar 12, 2020-

Rawatan permukaan gegelung / kepingan keluli Galvalume mempunyai ciri-ciri bunga bintang licin, rata dan terang, warna asas putih adalah perak. Struktur lapisan khas mempunyai ketahanan kakisan yang sangat baik. Kehidupan normal plat zink tergalvani 25A, mempunyai rintangan haba yang baik, boleh digunakan dalam persekitaran suhu tinggi 315 ℃; lekatan yang baik antara salutan Alu-zink dan filem, prestasi pemprosesan yang baik, boleh digunakan untuk stamping, memotong pemotong, kimpalan atau sebagainya.

Komposisi salutan ini terdiri daripada 55% aluminium, 43.4% zink dan 3% elemen surih lain. Proses pengeluaran lembaran keluli galvalum adalah serupa dengan lembaran keluli tergalvani dan lembaran aluminium. Ini adalah proses salutan cair berterusan. Apabila kedua-dua pihak terdedah kepada persekitaran yang sama, rintangan kakisan aluminized zinc bersalut keluli adalah lebih baik daripada keluli tergalvani ketebalan yang sama. Lembaran keluli bersalut bersalut zink tidak hanya mempunyai ketahanan kakisan yang baik, tetapi juga mempunyai lekatan dan kelenturan yang sangat baik.

Advantage Of Galvalume Steel Coils

Kelebihan Galvalume Steel Coils:

Keluli Galvalume mempunyai pemantulan haba yang tinggi, iaitu dua kali ganda keluli tergalvani. Ia sering digunakan sebagai bahan penebat haba.

Rintangan kakisan aluminium zink aluminized terutamanya disebabkan oleh fungsi perlindungan aluminium dan aluminium. Apabila zink dipakai, aluminium membentuk lapisan aluminium oksida yang tebal, menghalang hakisan bahan-bahan tahan karat yang lebih lanjut.

Oleh kerana ketumpatan 55% aluminium lebih kecil daripada zink, kawasan lembaran keluli zink aluminized lebih besar daripada keluasan lembaran keluli tergalvani dengan lebih daripada 3% di bawah berat dan ketebalan lapisan zink yang aluminized yang sama. lekatan di antara kepingan keluli dan salutan Alu-zinc, ia boleh dicat tanpa pretreatment dan cuaca. Lembaran keluli galas mempunyai permukaan putih perak yang cantik.