Warna bersalut Galvanized keluli perincian gegelung

- Oct 28, 2019-

Ia difahami bahawa warna bersalut Tergalvani keluli gegelung adalah jenis struktur jalur keluli bersalut warna yang muncul di Afrika dan pasaran Timur Tengah. Ia mempunyai ketahanan kakisan plat keluli bersalut warna dan ciri corak yang indah dengan bunga tergalvani. Sangat disukai oleh pelanggan mewah.

Color Coated Galvanized Steel Coil Details

Jumlah ketebalan gegelung keluli tergalvani pra-Pakan terdiri daripada keluli asas – salutan-primer-cat bahagian atas – ketebalan lapisan pelindung. Ketebalan cat atas adalah 10-25 μm, dan ketebalan cat belakang 5-20 μm. Yang nipis ketebalan keluli asas, semakin tinggi harga gegelung keluli ppgi, kerana kos pemprosesan menjadi lebih tinggi.

Color Coated Galvanized Steel Coil Details

Warna bersalut Tergalvani keluli gegelung juga dikenali sebagai gegelung keluli tergalvani bercat dan PPGI, dengan sebuah lembaran besi bersalut zink Hot substrat.

Color Coated Galvanized Steel Coil Details

Apabila bersalut keluli tergalvani lembaran, sistem yang lebih kompleks menyediakan kaedah perlindungan kakisan dwifasa. Salutan zink dan perlindungan cathodic dengan menyediakan perlindungan penghalang untuk melindungi keluli asas. Salutan Cat boleh digunakan sebagai panas-Dip Tergalvani perlindungan penghalang salutan, dan ketara mengurangkan kadar kakisan zink.

Cat komposisi pada lembaran keluli tergalvani boleh meningkatkan hayat jenis ini struktur untuk sistem perlindungan kakisan boleh digunakan untuk masa yang lama dalam persekitaran yang menghakis sangat menarik.

Color Coated Galvanized Steel Coil Details

Istilah ini adalah lanjutan GI yang merupakan singkatan tradisional bagi besi tergalvani. Hari ini, istilah GI biasanya merujuk kepada zink tulen secara asasnya (> 99%) berterusan panas Dip keluli bersalut, berbanding dengan proses Dip batch. PPGI merujuk pada keluli bersalut zink kilang yang telah dicat, di mana keluli dicat sebelum membentuk, berbanding dengan pasca lukisan yang berlaku selepas membentuk.

Color Coated Galvanized Steel Coil Details