Maklumat mengenai Steel-Dip Galvanized Steel

- Nov 01, 2019-

Maklumat mengenai Steel-Dip Galvanized Steel

1 / Gerakan penyejukan panas adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk menangguhkan kakisan alam sekitar bahan keluli. Ia adalah untuk membenamkan produk keluli yang dibersihkan dan diaktifkan dalam cecair zink cair, melalui tindak balas dan penyebaran antara besi dan zink, dalam produk keluli. Permukaan dilapisi dengan lapisan penyaduran aloi zink yang mempunyai lekatan yang baik.

2 / Berbanding dengan kaedah perlindungan logam yang lain, proses galvanizing dipanaskan panas menggabungkan halangan fizikal lapisan dengan perlindungan perlindungan elektrokimia, kekuatan ikatan salutan ke substrat, kekompatan salutan, ketahanan, bebas penyelenggaraan dan ekonomi. Seksualiti dan kesesuaiannya terhadap bentuk dan saiz produk mempunyai kelebihan yang tidak dapat ditandingi.

3 / Pada masa ini, produk keluli tergalvani panas terutamanya termasuk plat keluli, jalur keluli, dawai keluli, paip keluli, dan sebagainya, yang mana lembaran keluli tergalvani beralun panas untuk bahagian terbesar. Untuk masa yang lama, proses penyejukan panas panas telah disukai oleh orang kerana kos penyaduran yang rendah, ciri-ciri perlindungan yang sangat baik dan penampilan cantik. Ia digunakan secara meluas dalam automobil, pembinaan, peralatan rumah, bahan kimia, jentera, petroleum, metalurgi, industri ringan. , pengangkutan, elektrik, penerbangan dan kejuruteraan marin.

Details About Hot-dip Galvanized Steel

Maklumat mengenai Hot-dip Galvanized Steel:

Prinsip menggelongsor panas, secara ringkas, adalah bahawa bahagian-bahagian besi dibersihkan dibersihkan dalam zink mandi oleh tindakan membasahi agen penyaduran untuk bertindak balas keluli dengan zink cair untuk membentuk sebuah filem aloi. Operasi galvanizing panas yang baik perlu dijalankan di bawah kawalan ketat setiap proses. Sekiranya operasi proses sebelumnya tidak baik, ia akan menyebabkan tindak balas rantaian proses seterusnya, dan peningkatan kos operasi yang besar atau menyebabkan produk tergalvani yang teruk panas. Sekiranya pretreatment adalah kurang, zink cair tidak boleh bertindak balas dengan keluli secara normal, membentuk struktur salutan yang paling sempurna. Jika rawatan pasca-miskin, penampilan salutan tergilas dimusnahkan, dan nilai produk diturunkan.

Details About Hot-dip Galvanized Steel

Lapisan pengurangan seng di atmosfera sangat perlahan, kadar karat besi kira-kira 1/17 hingga 1/18, dan dianggarkan. Hayatnya jauh melebihi lapisan lain. Kehidupan berkoordinasi dalam persekitaran tertentu, terutamanya bergantung kepada ketebalan salutan. Ketebalan salutan dan keluli ditentukan oleh ketebalan, iaitu lapisan tebal tebal tebal dengan mudah, sehingga bahagian-bahagian keluli dengan baja tebal juga harus lapisan tebal, yang menjamin kehidupan yang lebih panjang. Dengan lapisan zink untuk melindungi keluli, sebagai tambahan kepada galvanizing panas di luar, terdapat beberapa kaedah lain, yang paling banyak digunakan pada umumnya, dan kakisan optimum ekonomi yang terbaik adalah sebagai galvanizing panas-dip.

Details About Hot-dip Galvanized Steel

Galvanizing panas adalah reaksi logam cair dengan matriks besi untuk menghasilkan lapisan aloi, dengan itu menggabungkan substrat dan penyaduran. Galvanizing panas adalah langkah pertama untuk mengambil bahagian-bahagian keluli untuk menghilangkan oksida besi di permukaan bahagian keluli. Selepas jeruk, ia dibersihkan oleh larutan amonium klorida atau zink klorida larutan atau larutan campuran ammonium klorida dan zink klorida. Dan kemudian dihantar ke tangki penyaduran yang panas. Galvanizing panas mempunyai kelebihan penyaduran seragam, lekatan kuat dan hayat perkhidmatan yang panjang.

Details About Hot-dip Galvanized Steel