Harga Steel Terus Meningkat Momentum Kurang

- Jan 06, 2020-

Harga Steel Terus Meningkat Momentum Kurang

Baru-baru ini, kenaikan harga keluli tidak kecil, spekulasi pasaran secara beransur-ansur meningkat, "ketakutan ketinggian" penyebaran mood. Malah, kelebihan penawaran pasaran masih menjadi kebiasaan, industri keluli Cina harus terus memberi tumpuan daripada pertumbuhan volum untuk meningkatkan kualiti.

Malah, dari keadaan operasi asas industri dan melihat, harga keluli terus meningkat, kurang motivasi. "Syarikat pengeluaran terhad yang sepadan dengan produk keluli yang panjang, terutamanya yang menjadikan harga keluli naik turun sedikit tetapi secara umum, kapasiti keluaran perusahaan keluli China dan tahap pengeluaran cukup untuk memenuhi permintaan domestik." Industri Metalurgi Dekan perancangan dan Analisis Institut Penyelidikan menunjukkan bahawa pada tahun 2019, permintaan domestik dan mewujudkan persekitaran pasaran yang lebih baik untuk industri keluli.

Steel Prices Continue To Rise Lacking Momentum

Perusahaan besi dan keluli pada masa yang sama merebut peluang pasaran, meningkatkan kestabilan, tetapi juga menghadapi pembebasan pengeluaran dengan cepat, perlindungan perdagangan antarabangsa, peningkatan kos perniagaan, dan banyak lagi cabaran dan kesukaran yang lain. Dalam hal tekanan ke bawah ke atas ekonomi, industri keluli akan menghadapi lebih banyak kesukaran dan cabaran baru, untuk menguatkan amalan mereka sendiri, menjalankan kualiti dan kecekapan perusahaan yang komprehensif.

Steel Prices Continue To Rise Lacking Momentum